ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama Cameliei Smicală, Lucia Smicală, a decis să susțină în stradă, printr-un protest al disperării, cauza fiicei ei, supusă de statul finlandez unor abuzuri incredibile. Bunica celor doi copii luați de statul finlandez de lângă mama lor protestează, singură, în centrul orașului Piatra Neamț, în speranța că statul român o va ajuta să își recupereze nepoții. Și că oamenii nu vor rămâne insensibili în fața acestei drame.

Camelia Smicală, fiica ei, a fost condamnată recent de justiția din Finlanda la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-ar fi opus, prin violență, la izolarea celor doi copii ai săi în centre separate de plasament.

”Vreau să știe Camelia că nu am abandonat-o. Sunt alături de ea și o ajut cum pot, de aici, de la atâta depărtare. Ce vină au acei copilași smulși de lângă mama lor? Este de nedescris ce se întâmplă. Rog pe toți cei care se pot implica, să o facă. Vreau să le arăt oamenilor prin ce trece fiica mea. Știu că oamenii simpli nu pot face mai nimic să o ajute, dar este de ajuns și o rugăciune”, a declarat Lucia Smicală, în lacrimi, pentru tvneamț.ro.
Oamenii care trec pe lângă ea cunosc drama fiicei sale și încearcă, pe cât pot, să își arate compasiunea, printr-o vorbă sau un gest de încurajare.

Bunica celor doi copii luați abuziv de statul finlandez spune că micuții „sunt ținuți într-o închisoare și primesc psihologi care îi determină să-i îndepărteze de mama lor și să spună că nu este bună. Statul finlandez greșește! Ca și statul norvegian. Ca toate statele nordice. Pentru care familia nu contează, numai statul. Copiii nu sunt ai mamei și ai tatălui”.

Între timp, mama copiilor, medicul Camelia Smicală, a descoperit că cineva a încercat să-i incendieze mașina, iar polițiștii i-au confirmat acest lucru, scrie observator.tv.

„Pe data de 23 februarie, în timp ce eram la serviciu și mașina era în parcarea subterană de la servici, cineva mi-a turnat, se pare, două canistre de benzină pe motor, prin radiatorul din față”, a povestit Camelia Smicală.

Mii de români au semnat mai multe petiții prin care sunt alături de ea și cer autorităților române să intervină. 
Calvarul Cameliei Smicală a început în primăvara lui 2015, când autoritățile i-au smuls copiii din brațe și i-au dus într-un centru de plasament. Totul după ce fostul soț, de origine finlandeză, a acuzat-o că vrea să fugă cu cei mici în România. Românca a susținut că voia doar să se mute într-un alt oraș pentru un nou job.
Pentru că fostul ei soț nu avea venituri, cei doi copii, o fată și un băiat, au ajuns în grija statului. Românca își poate vizita acum copiii doar o dată pe lună, timp de o oră și jumătate. Discuțiile însă sunt supravegheate de reprezentanții serviciilor sociale.