ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Quinnipiac a pus în aplicare un plan de amenzi progresive, o interdicție de acces la WiFi și o interdicție de mutare pentru studenții care nu prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19, care intră în vigoare la începutul semestrului de toamnă, la 30 august, relatează LifeSiteNews

Luni, 600 de studenți de la Universitatea Quinnipiac au primit un e-mail în care li s-a transmis că vor fi amendați săptămânal până când vor prezenta dovada de vaccinare, a relatat CNN. 

"Taxa va începe de la 100 de dolari pe săptămână pentru primele două săptămâni ale semestrului și va crește cu 25 de dolari la fiecare două săptămâni, până la 200 de dolari pe săptămână", se arată în e-mailul trimis de John W. Morgan, vicepreședinte asociat pentru relații publice al școlii.  

Potrivit e-mailului, aceste amenzi vor ajunge la un total maxim de 2.275 de dolari pe semestru. 

E-mailul continuă spunând că, dacă un student decide să nu prezinte "dovada" că a primit unul dintre noile vaccinuri COVID-19, începând cu 14 septembrie i se va refuza accesul la rețeaua școlii și la serviciul WiFi al școlii, care, în anii trecuți, au fost accesate în mod liber de toți studenții înregistrați. 

Pe lângă amenzile și întreruperile de WiFi, pe site-ul universității se precizează: "Studenții care nu-și încarcă certificatul de vaccinare nu vor avea voie să se mute în locuințele universității".  

"Ne vom angaja în conversații privind conduita studenților cu cei care nu și-au încărcat fișa de vaccinare și vom evalua alte sancțiuni până când aceștia vor furniza informațiile solicitate", continuă site-ul web. 

Secțiunea protocoale COVID-19 de pe site-ul lor web spune, de asemenea, că, pe lângă faptul că necesită vaccinări, măștile trebuie purtate tot timpul, cu excepția cazului în care un student este "afară" sau "singur într-un birou privat sau într-un cub sau spațiu de lucru compartimentat, sau în spațiul de locuit". 

Universitatea Quinnipiac este doar una dintre cele 400 de școli din America care solicită vaccinul pentru a participa la cursuri, urmând, se pare, un precedent creat în martie, când LifeSite a relatat că Universitatea Rutgers a devenit prima școală cunoscută din țară care a cerut ca toți cei care intenționează să meargă în campus să fie vaccinați.