ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) organizează, pentru a opta oară la Timișoara protestul „Acatist în amintirea pruncilor uciși prin avort”.

Întâlnirea, la care sunt invitați timișorenii care sunt împotriva avorturilor, va avea loc duminică, 31 mai, de la ora 21, pe treptele Catedralei Mitropolitane, pentru a aprinde o candelă.

Cu acest prilej va fi citit „Acatistul celor 14.000 de prunci uciși de Irod”, care amintește de „cele peste 20 de milioane de avorturi care au avut loc în România”, după cum afirmă reprezentanții ASCOR. 

Conform statisticilor, în perioada 1958-2012, în România s-au înregistrat 21,7 milioane de întreruperi de sarcină. Totuși, datele de după 1989, când au fost 7,6 milioane de avorturi, sunt, foarte probabil, subevaluate, în condițiile în care clinicile private nu sunt obligate să raporteze aceste intervenții.