ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat în Israel, cuprinzând 4.800 de lucrători din domeniul sănătății, a arătat că nivelul anticorpilor a scăzut rapid după două doze de „vaccin” Covid de la Pfizer. Între timp, Pfizer a solicitat ieri oficial Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) să-i autorizeze „vaccinul” pentru administrarea la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, informează The Defender.

Două studii publicate miercuri în New England Journal of Medicine confirmă faptul că orice protecție imunitară oferită de două doze de „vaccin” Covid de la Pfizer scade după aproximativ două luni.

Un studiu longitudinal prospectiv din Israel, care a implicat 4.800 de lucrători din domeniul sănătății, a arătat că nivelurile de anticorpi au scăzut rapid după două doze de vaccin, „în special în rândul bărbaților, al persoanelor de 65 de ani sau mai în vârstă și al persoanelor cu imunodepresie”.

S-au testat anticorpii în timpul perioadei de referință, definită ca reprezentând intervalul cuprins între a 4-a și a 17-a zi de la primirea celei de-a doua doze de vaccin și, ulterior, la fiecare patru săptămâni, pe parcursul a șase luni.

Titrurile cele mai ridicate după primirea celei de-a doua doze de vaccin au fost observate între zilele 4 și 30, astfel încât aceasta a fost definită ca perioada de vârf.

Deoarece cercetătorii nu au putut efectua teste de neutralizare a anticorpilor la toți participanții la studiu, au selectat un subgrup care includea un procent mai mare de persoane cu factori de risc care prezentau interes, cum ar fi vârsta de 65 de ani sau peste și afecțiuni coexistente.

Cercetătorii au observat că nivelurile așa-numiților anticorpi de neutralizare - prima linie de apărare a sistemului imunitar împotriva infecției - sunt corelate cu protecția împotriva infecției, dar pentru acest studiu cercetătorii au studiat doar nivelurile de anticorpi, potrivit CNN.

Cercetătorii au observat, de asemenea, o reducere substanțială a nivelului de IgG în fiecare lună și o scădere semnificativă a titrurilor de anticorpi neutralizanți.

Un al doilea studiu, realizat în Qatar, a analizat cazuri reale de infectare în rândul populației puternic vaccinate din această țară, căreia i s-a administrat în principal vaccinul Covid de la Pfizer.

Eficacitatea estimată împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a fost neglijabilă în primele două săptămâni de la prima doză Pfizer, a crescut la 36,8% în a treia săptămână de la prima doză și a atins un maxim de 77,5% în prima lună de la a doua doză.

Pfizer a susținut în mod constant că propriile date de eficacitate ale companiei demonstrează o eficacitate de 95% împotriva SARS-CoV-2, ceea ce nu a fost observat în acest studiu.

Cercetătorii au spus că eficacitatea a scăzut treptat, începând cu prima lună după a doua doză, iar după a patra lună a înregistrat o scădere accelerată, ajungând la un nivel foarte slab, de aproximativ 20%, în lunile 5-7 după a doua doză. 

Până la sfârșitul studiului (5 septembrie), au fost înregistrate în total 8.203 cazuri de infectare în rândul a 947.035 de participanți care au primit o singură doză de „vaccin” și 10.543 de cazuri de infectare în rândul a 907.763 de participanți care au primit două doze.

Procentul tuturor cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2, atât după injectarea cu produsul Pfizer, cât și cu cel de la Moderna, a ajuns la 36,4% pe 5 septembrie, 77,2% dintre infectări fiind atribuite vaccinului Covid de la Pfizer.

Pfizer solicită FDA să-i autorizeze „vaccinul” Covid pentru utilizare în regim de urgență la copiii între 5 și 11 ani

Pfizer și partenerul său german, BioNTech, i-au cerut ieri Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) să le autorizeze „vaccinul” Covid pentru utilizare în regim de urgență la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Potrivit The Washington Post, un comitet consultativ al FDA se va reuni pe 26 octombrie pentru a discuta despre vaccinul pediatric Covid de la Pfizer.

Reprezentanții FDA au declarat că, odată ce vor fi prezentate datele privind vaccinul pentru copiii mai mici, agenția ar putea autoriza un vaccin pentru aceată categorie de vârstă în câteva săptămâni - nu luni -, dar acest lucru va depinde de calendarul și de calitatea datelor furnizate.

Pfizer și BioNTech au transmis luna trecută către FDA datele inițiale privind o schemă de două doze a câte 10 micrograme la copii - o treime din cantitatea administrată pacienților mai în vârstă - dar nu au solicitat oficial autorizarea până acum.

Potrivit lui Alex Berenson, fost reporter al New York Times și autor a 12 romane și două cărți de non-ficțiune - în prezent, autor al publicației Substack „Unreported Truths” - a declarat că datele clinice ale Pfizer privind vaccinul său Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu au demonstrat niciun beneficiu real pentru sănătatea copiilor care l-au primit.

Citiți și: AVERTISMENT al medicilor din Marea Britanie: Copiii nu au nevoie de vaccinare pentru a fi protejați sau pentru susținerea imunității colective. Este iresponsabilă, neetică și realmente inutilă includerea copiilor în campania de vaccinare pentru COVID-19

„Cu alte cuvinte, ceea ce a demonstrat Pfizer în studiul său efectuat pe 2.300 de pacienți copii este că dozele sale de ARNm îi pot face pe copiii dumneavoastră să producă proteine spike (și să aibă efecte secundare)”, a spus Berenson.

„Conform comunicatului de presă al Pfizer din 20 septembrie, în care anunța rezultatele studiului, nu s-a demonstrat că vaccinul a redus numărul spitalizărilor (care sunt practic inexistente la copiii sănătoși) sau chiar al cazurilor ușoare”, a spus Berenson.

Nicăieri în comunicatul de presă al Pfizer nu se spune că vaccinul a făcut ceva pentru a-i ajuta pe copii să rămână mai sănătoși, a explicat Berenson. „Dar a dezvăluit efecte secundare în general comparabile cu cele observate la participanții cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani”, a spus el. „Cu alte cuvinte, dureri de cap (uneori severe), oboseală și febră”.