ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un studiu academic realizat de cercetători din SUA și Germania a concluzionat că elitele BihTech sunt complet diferite de toate celelalte persoane de pe planetă și pot fi plasate în propria lor clasă, potrivit Daily Mail.

„Cercetările noastre contribuie la eliminarea unui decalaj de cercetare în societățile cu inegalități în creștere”, observă autorii studiului de la două universități germane și de la Institutul de studii internaționale Ralph Bunche din New York.

Cercetarea se concentrează pe analiza limbajului utilizat în aproape 50.000 de tweet-uri și alte declarații online ale a 100 dintre cele mai bogate elite tehnologice, așa cum sunt listate de Forbes.

Cercetătorii concluzionează că elitele Big Tech, precum Mark Zuckerberg și Bill Gates, au o viziune „meritocratică” asupra lumii, ceea ce înseamnă că nu văd bogăția ca sursă a influenței sau a succesului lor. Ci, mai degrabă, cred că abilitățile lor înnăscute și credințele „mai altruiste” le-au permis să devină puternici. „Am descoperit că cei mai bogați membri ai lumii tehnologice dezvăluie atitudini distincte care îi deosebesc atât de populația generală, cât și de alte elite bogate”, se arată în studiu.
 
Astfel, confom studiului, elitele Big Tech vorbesc în mod constant despre a crede în democrație, a fi filantrop și a ajuta ca lume să fie un loc mai bun pentru alți oameni.

„Cu toate acestea, poziția lor într-un sistem democratic este contradictorie, ca urmare a bogăției lor uriașe și au o influență disproporționată asupra modului în care se cheltuie veniturile discreționare”, notează cercetătorii.

Pentru studiul lor, cercetătorii s-au adresat inițial tuturor celor 100 de oameni cei mai bogați din lumea tehnologiei pentru interviuri față în față. După ce au primit răspunsuri dezamăgitoare, au apelat la internet pentru a afla mai multe despre subiecții lor în propriile lor cuvinte.

Printre cei de pe lista Forbes 100, aceștia au identificat 30 de membri cu un cont Twitter verificat oficial în limba engleză.

Au analizat sute de mesaje pe Twitter și zeci de declarații de de pe site-uri filantropice conduse de elita Big Tech, plus declarații ale unor bogătași celebri. Cuvinte cel mia frecvent folosite ale acestora erau „noi” și „grozave”. Cuvintele de „merit” includeau „distinct”, „excelent”, „valoare”, „virtute”, „avantaj”, „superioritate”, „perfect”, „important” și „semnificativ”.

Asta în timp ce dicționarul democrației pe care ei spun că o promovează include termeni ca „republică”, „autodeterminare”, „autonomie”, „suveranitate”, „republican”, „reprezentare”, „demonstrații”, „mitinguri” și „adunări”.

1) Bill Gates ($84.5 billion), Microsoft 

2) Jeff Bezos ($81.7 billion), Amazon 

3) Mark Zuckerberg ($69.6 billion), Facebook

4) Larry Ellison ($59.3 billion), Oracle

5) Larry Page ($43.9 billion), Google

6) Sergey Brin ($42.7 billion), Google

7) Jack Ma ($37.4 billion), Alibaba co-founder

8) Ma Huateng ($36.7 billion), Tencent

9) Steve Ballmer ($32.9 billion), former Microsoft CEO

10) Michael Dell ($22.4 billion), Dell 

11) Masayoshi Son ($22.4 billion), SoftBank

12) Elon Musk ($20.7 billion), Tesla, SpaceX

13) Paul Allen ($20.5 billion), Microsoft

14) Lee Kun-Hee ($18.3 billion), Samsung

15) Azim Premji ($18.2 billion), Wipro

16) William Ding ($16.1 billion), Netease

17) Robin Li ($15.8 billion), Baidu

18) Shiv Nadar ($13.5 billion), HCL

19) Dustin Moskovitz ($13.3 billion), Facebook

20) Hasso Plattner ($12.6 billion), SAP 

Source: Forbes