ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent studiu britanic confirmă ceea ce mulţi români bănuiau sau ştiau deja și anume că, sub umbrela taxelor şi a impozitelor, statul, fie el Britanic sau Român, reuşeşte să încaseze aproape de 50% din salariului unui muncitor cu venituri reduse sau medii, scriu jurnaliștii de la wall-street.ro, conform B1 TV.

Numai tva-ul aduce statului, în prezent, 24 de procente din aproape tot ce se vinde pe piață, mai puțin alimente, unde taxa a fost scăzută la 9 la sută. Practic, orice factură plătită oricărei companii trimite banii contribuabilului banii tot statului.

Jurnaliștii de la gândul.info arată cum dintr-un salariu brut de 3000 de lei, statul oprește din start 500 pentru contribuții la sănatate, șomaj, pensii, iar apoi statul aplică și un impozit de 16 procente, adică alți 400 de lei.

Cu alte cuvinte, 900 de lei au luat deja calea spre vistieria statului. Pe lângă acestea, se mai scad și 15-20 de lei lunar pentru plata impozitului pe proprietăți și autoturism.
 
Mai mult AICI.