ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care petrec o perioadă îndelungată de timp jucând la calculator jocuri video au un risc sporit de a dezvolta boli mintale, precum Alzheimer. Acesta este rezultatul unui nou studiu realizat de cercetătorii canadieni.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Montreal au efectuat un studiu în timpul căruia au cercetat persoane care petrec cel puţin şase ore pe săptămână jucând jocuri de acţiune precum „Call of Duty” sau „Grand Theft Auto” , informează site-ul InfoWars.

Ei au descoperit că aceste persoane tind să se bazeze mai mult pe o anumită zonă a creierului, numită nucleul caudat, spre deosebire de cei care nu au o astfel de activitate. 
 
Folosirea acestei zone a creierului de către cei pasionaţi de jocuri video este asociată cu reducerea materiei cenuşii din hippocampus (zona din creier asociată memoriei), care, la rândul lui, a fost asociat cu „punctul de plecare a multor boli psihice şi neurologice”.