ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) s-a infiltrat recent într-un grup de "sceptici" ai coronavirusului și a descoperit că cei care pun la îndoială povestea oficială sunt mai științifici decât cei care o acceptă. Spre deosebire de covidienii din Branch Covidians( care împărtășesc aceeași filosofie despre covid), care cred tot ce le spun Anthony Fauci și Bill Gates, chiar dacă nimic nu are sens, scepticii virusului COVID-19 tind să analizeze empiric datele științifice și să ajungă la propriile concluzii raționale, anunță A Final Warning

"Cel mai fundamental, grupurile pe care le-am studiat cred că știința este un proces, și nu o instituție", a dezvăluit echipa despre rezultatele investigației lor. "Într-adevăr, cei care sunt anti-mască se dovedesc adesea a fi mai sofisticați în înțelegerea modului în care cunoștințele științifice sunt construite social decât adversarii lor ideologici, care îmbrățișează un realism naiv ".  Acest lucru vine puternic din partea experților de la MIT, una dintre cele mai respectate instituții științifice de învățământ superior din lume. Într-un studiu publicat pe această temă, cercetătorii au mai arătat că persoanele anti-mască "apreciază accesul nemijlocit la informații și privilegiază cercetarea personală și lectura directă în detrimentul interpretărilor "experților"". "Membrii săi apreciază inițiativa și ingeniozitatea individuală, având încredere în analiza științifică doar în măsura în care o pot reproduce ei înșiși, accesând și manipulând datele în mod direct."

Persoanele anti-mască recunosc că "știința" oficială este părtinitoare

Diferența dintre anti-mască și cei care cred tot ceea ce le spune guvernul este că primii tind spre gândirea critică, spre deosebire de supunerea și obediența oarbă. Doar pentru că Fauci spune că injecțiile cu virusul chinezesc sunt "sănătoase" și "sigure" nu înseamnă automat că acest lucru este adevărat. Totuși, pentru cei din categoria Branch Covidians, orice spune Fauci este adevărat, deoarece Fauci este un "doctor" și un "om de știință" care primește mult timp în exclusivități la televiziune. 

"[Anti-mască] sunt foarte reflexivi cu privire la natura inerent părtinitoare a oricărei analize și au resentimente față de ceea ce ei consideră atitudinea arogantă și îndreptățită a elitelor științifice", au constatat experții MIT despre cei din grupul scepticilor. "Mulți dintre utilizatori cred că cei mai importanți parametri lipsesc din datele publicate de guvern." Unul dintre utilizatori a scris în cadrul grupului că datele de codificare sunt "o afacere importantă" și că astfel de definiții "ar trebui să fie oferite în mod transparent de fiecare stat". "Fără o linie directoare națională - am rămas cu această mizerie", a adăugat același utilizator. Alții au pus sub semnul întrebării lipsa de transparență guvernamentală în ceea ce privește sistemele de colectare a datelor, multe dintre acestea fiind lipsite de onestitate și erodând astfel încrederea atât din partea instituțiilor guvernamentale, cât și a seturilor de date pe care le publică. "De fapt, există mai multe discuții în fiecare săptămână în care utilizatorii dezbat cât de reprezentative sunt datele pentru populație, având în vedere rata crescută de testare în multe state", au aflat cercetătorii MIT despre acest grup. 

Studiul MIT afirmă în mod clar că persoanele anti-mască sunt "ancorate în mai multă rigoare științifică" decât cei care o poartă din obediență. "Acești indivizi, în ansamblu, sunt extrem de dispuși să îi ajute pe alții care au probleme în interpretarea graficelor cu multiple forme de clarificare: ajutându-i pe oameni să găsească sursele originale, astfel încât să poată reproduce ei înșiși analiza, făcând referire la alte studii de renume care ajung la aceleași concluzii, reamintindu-le celorlalți să rămână vigilenți cu privire la limitările datelor și răspunzând la întrebări despre implicațiile unui anumit grafic", mai explică aceștia.