ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinurile cu ARNm COVID-19 prezintă riscuri mai mari de inflamație cardiacă potențial mortală pentru tineri decât virusul în sine, potrivit unui nou studiu publicat de cercetătorii britanici.

Studiul, publicat luna trecută, a constatat că fiecare doză de vaccin COVID crește semnificativ riscul de miocardită pentru bărbații cu vârsta sub 40 de ani.

Cercetătorii au analizat rezultatele a peste 42 de milioane de britanici în vârstă de 13 ani sau mai mari care au primit cel puțin un vaccin COVID,. Aceștia nu au analizat alte efecte secundare de natură cardiacă, cum ar fi pericardita și cheagurile de sânge, care sunt, de asemenea, asociate cu serurile COVID.

Riscurile de inflamație cardiacă pentru bărbații tineri s-au înmulțit după fiecare doză Pfizer sau Moderna, potrivit studiului. Riscul de miocardită după un vaccin Pfizer inițial s-a dublat după o a doua doză și din nou după o a treia, ajungând la un risc de peste 7,6 ori mai mare decât riscul de bază.

Riscul după o a doua doză de Moderna a fost de 16 ori mai mare decât media.
 

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a prezentat, de asemenea, un risc ușor crescut de miocardită pentru bărbații tineri după a doua doză, deși asocierea a fost mai mică decât pentru oricare dintre vaccinurile cu ARNm.

Fostul jurnalist Alex Berenson de la New York Times a comentat că riscurile cardiace sunt probabil legate de doză, deoarece vaccinul Moderna conține 100 de micrograme de ARNm, față de 30 pentru Pfizer.

Berenson a menționat că studiul britanic conține dovezi că miocardita după vaccinarea cu ARNm poate fi mai periculoasă decât alte forme ale afecțiunii.

Într-un tabel suplimentar, cercetătorii au identificat aproximativ 550 de cazuri de persoane spitalizate pentru miocardită în termen de patru săptămâni de la vaccinare și 79 de decese de miocardită post-vaccinare, dintre care 38 au survenit după vaccinu Pfizer. Dintre pacienții spitalizați după vaccinarea Pfizer, 14 la sută au murit, comparativ cu 9 la sută dintre cei fără un vaccin recent cu ARNm. Rata de deces pentru miocardită după orice doză de vaccin Pfizer a fost mai mare decât pentru inflamația cardiacă datorată COVID.
 


Bărbații tineri au avut, de asemenea, o rată mai mare de spitalizare pentru miocardită după o a doua doză AstraZeneca, Pfizer sau o doză de Moderna, comparativ cu miocardita asociată cu COVID-19.


Profesorul de medicină de la Universitatea Stanford, Dr. John Ionnidis, a estimat la 99,986% rata de supraviețuire la COVID pentru persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.