ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care merg constant la Biserică au o speranță de viață mai mare decât a celor care nu frecventează Biserica. Este concluzia unui studiu, citat de Times, în care sunt analizate alegerile de viață sănătoase  ale oamenilor care merg la Biserică.

„Rodul celui neprihănit este un pom de viață și cel înțelept câștigă suflete”- se spune în Biblie, în Pildele lui Solomon. Această frază nu este prea departe de adevărul empiric, potrivit unui studiu care sugerează că oamenii care respectă religia pot trăi cu până la șase ani mai mult decât ateii sau agnosticii, scrie Times.

Academicienii care au realizat acest studiu susțin că oamenii religioși nu numai că fumează mai puțin, beau mai puțin și, în general, se comportă mai înțelept, dar, de asemenea, pot menține un echilibru social mai sănătos, în special la bătrânețe.

Constatările, bazate pe analiza a peste 1600 de necrologuri din ziarul local american, reprezintă ultima dovadă că religia poate aduce consolarea atât în ​​această lume, cât și după trecerea la cele veșnice.