ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atât mortalitatea în exces, cât și numărul de copii născuți morti au crescut odată cu creșterea vaccinărilor anti-Covid, a fost concluzia cercetătorilor germani, în urma unui studiu amplu efectuat pe datele statistice din această țară. Astfel, la toate grupele de vârstă sub 80 de ani, excesul de mortalitate a fost mai mare în al doilea an și mult mai mare în al treilea an de pandemie, unde mari părți ale populației au fost vaccinate. Totodată, creșterea numărului de copii născuți morți a fost de 19,4%  în trimestrul patru al anului 2021, comparativ cu anii precedenți.


Statistici zdrobitoare

 
Un studiu amplu realizat de prof. dr. Christof Kuhbandner, de la Universitatea Regensburg, și de prof. dr. Matthias Reitzner, de la Universitatea Osnabruck, a demonstrat că mortalitatea excesivă în Germania a crescut odată cu vaccinarea anti-Covid. Rezultatele au arătat că numărul de decese observat în 2020, 4.000, a fost aproape de numărul așteptat în raport cu abaterea standard empirică. În schimb, în 2021, numărul observat de decese a fost cu două abateri standard empirice peste numărul scontat și chiar mai mult de patru ori deviația standard empirică în 2022.

În total, numărul deceselor în exces în anul 2021 a fost de aproximativ 34.000 și în 2022 aproximativ 66.000 de decese, producând un cumulat de 100.000 de decese în exces în ambii ani. Excesul de mortalitate ridicat în 2021 și 2022 s-a datorat în principal unei creșteri a deceselor la grupele de vârstă între 15 și 79 de ani și a început să se acumuleze abia din aprilie 2021. Un model similar de mortalitate a fost observat pentru născuți morți, cu o creștere de aproximativ 9,4% în trimestrul doi și 19,4% în trimestrul patru al anului 2021 comparativ cu anii precedenți, se arată în studiul cercetătorilor germani. ”Aceste constatări indică faptul că trebuie să se fi întâmplat ceva în primăvara anului 2021 care a dus la o creștere bruscă și susținută a mortalității, deși până acum nu au fost observate astfel de efecte asupra mortalității în timpul pandemiei de Covid-19”, susțin autorii studiului.

Minciuni demontate

Cercetătorii atrag atenția că ipoteza unei scăderi a mortalității în exces cu un număr tot mai mare de persoane vaccinate nu a fost corectă. În perioadele în care multe persoane au fost vaccinate, excesul de mortalitate pare să fi crescut mai puternic comparativ cu aceleași perioade din anul pandemic precedent. În prima și a doua perioadă de vaccinare din primăvara și vara anului 2021, se observă o creștere a mortalității în exces cumulat, în timp ce în anul anterior s-a observat o scădere.

În perioada celei de-a treia vaccinări, paralel cu creșterea vaccinărilor, se poate observa o creștere a mortalității în exces cumulativ care începe mai devreme decât în anul precedent. Și în 2022, când o mare parte a populației a fost vaccinată, numărul cumulat al deceselor în exces a înregistrat o nouă creștere, care depășește chiar anul precedent pandemic fără vaccinări, precizează autorii studiului.

”Din perspectiva farmacovigilenței, apariția simultană a excesului de mortalitate și a vaccinărilor reprezintă un semnal de siguranță. De fapt, într-un studiu realizat de o echipă de cercetare condusă de Schirmacher, din 35 de morți subite, cu cauze neclare de deces în decurs de 20 de zile de la vaccinarea Covid, autopsiile au descoperit boli preexistente în doar 10 cazuri. Din restul de 25 de cazuri, în trei cazuri, s-a concluzionat din autopsii că miocardita indusă de vaccinare a fost cauza probabilă a decesului, iar în două cazuri, s-a concluzionat că miocardita indusă de vaccinare a fost posibil cauza decesului”, se mai semnalează în studiu.

Farmacovigilența a manipulat datele

Cercetătorii germani susțin că, având în vedere relația temporală dintre creșterea vaccinărilor și excesul de mortalitate, pare surprinzător că un semnal de siguranță respectiv nu a fost detectat în farmacovigilență de către Paul-Ehrlich-Institut (PEI), care este responsabil cu monitorizarea siguranței medicamentelor în Germania. Aceștia afirmă că o inspecție mai atentă a metodelor utilizate de PEI pentru a monitoriza efectele secundare posibil mortale ale vaccinărilor Covid-19 dezvăluie că este utilizată o analiză de siguranță greșită, care nu va indica un semnal de siguranță chiar dacă un vaccin provoacă un număr extrem de mare de cazuri de decese neașteptate.

”PEI utilizează o așa-numită analiză observată versus așteptată, în care numărul de decese care au fost raportate PEI cu o legătură suspectată cu o vaccinare Covid-19 este comparat cu numărul așteptat de decese de toate cauzele în grupul vaccinat. Dacă numărul de decese raportate suspectate legate de vaccin nu este semnificativ mai mare decât numărul de decese preconizate de toate cauzele (inclusiv cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral etc.), PEI concluzionează că nu există nicio problemă de siguranță. O astfel de analiză a siguranței este profund defectuoasă, deoarece apariția semnalelor de siguranță este în esență imposibilă. Astfel, nu este de mirare că un semnal de siguranță nu a fost detectat în farmacovigilență de către PEI”, concluzionează cercetătorii germani.