ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța pentru Unirea Românilor Suceava va miza pe un preot pentru a câștiga funcția de primar al municipiului ședință de județ, anunță Monitorul de Suceava.

Este vorba despre Cătălin Axinte, preot slujitor la Biserica Sf. Mina din cartierul Obcini, acesta fiind desemnat oficial de conducerea AUR pentru a candida pentru Primăria Suceava.

Decizia finală a fost luată de președintele acestui partid, George Simion, iar lansarea oficială ca candidaturii preotului Cătălin Axinte va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, la 11:00, la Casa Culturii din Suceava.

În cursul zilei de joi, Cătălin Axinte a declarat că „am intrat din convingere în această competiție electorală. Vreau să rămân același om între oameni și vreau să subliniez faptul că voi fi primarul societății civile”.

De precizat că săptămâna trecută, preotul Cătălin Axinte a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale, cu respectarea hotărârilor Sfântului Sinod.

Conform informațiilor primite de la Arhiepiscopie, mai mulți preoți au solicitat acord pentru a candida, însă, pentru moment, a fost confirmat numai preotul Axinte.

„În următoarea perioadă, preotul Cătălin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial și, dacă va candida și va fi ales, va trebui să aleagă între cariera politică și preoție”, a declarat purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava.

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava a precizat că pe perioada campaniei electorale își va suspenda activitatea preoțească și nu va mai oficia slujbe religioase. Cătălin Axinte are 50 de ani, este căsătorit și are trei copii.

În perioada 2007 – 2014, el a ocupat funcția de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.