ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De pe culmile înzăpezite de la Davos până în nisipurile deșertice din Emiratele Arabe Unite, elitelor globaliste nu le place nimic mai mult decât să se întâlnească și să discute despre planurile lor pentru o lume viitoare - proiectată, construită și administrată de ele ca parte a "celei de-a patra revoluții industriale", potrivit BreitbartNews.

Cel mai recent exemplu începe astăzi când fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (FEM), Klaus Schwab, se alătură Summitului anual World Government (WGS) 2023 din Dubai pentru a ține discursul principal. Chiar anul trecut, el a salutat participanții la reuniunea de la Davos a FEM cu un salut care recunoștea importanța de sine a celor atrași să îl asculte și rolul lor în modelarea lumii.

Viitorul nu se întâmplă pur și simplu. Viitorul este construit de noi, de o comunitate puternică precum cea pe care o aveți aici, în această sală. Avem mijloacele de a îmbunătăți starea lumii, dar sunt necesare două condiții", a subliniat Schwab.

„Prima este ca noi toți să acționăm ca părți interesate ale unor comunități mai mari. Să nu servim doar interesul propriu, ci să servim comunitatea. Este ceea ce numim responsabilitatea părților interesate. Și în al doilea rând, să colaborăm".

În Dubai, discursul său principal de la World Government Summit continuă această temă, cu titlul:  „Starea lumii".

Elon Musk, directorul general al Tesla și Twitter, este, de asemenea, înscris pe lista de discursuri, alături de directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, care se alătură reprezentanților din industria bancară și financiară, printre alte 10.000 de persoane care vor veni să lucreze în rețea sub sloganul general „Shaping Future Governments".

La fel și Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care va discuta despre tranziția lumii către o asistență medicală digitală.

Nick Clegg, fost viceprim-ministru al Marii Britanii și în prezent președinte al departamentului de afaceri globale al Meta, va vorbi în Dubai despre guvernarea augmentată de inteligența artificială.

Printre ceilalți vorbitori de profil se numără: dr:

 • António Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite
 • David Malpass, președintele Băncii Mondiale
 • Ray Dalio, fondator, co-președinte și co-director de investiții al Bridgewater Associates
 • Alan Schwartz, director executiv al Guggenheim Partners
 • Hiroshi Mikitani, fondator și director executiv al Rakuten
 • Christian Bruch, președinte și director executiv al Siemens Energy
 • De asemenea, summitul va găzdui un grup de oameni de știință, precum economista Esther Duflo și chimistul Dr. Roger Kornberg, laureați ai Premiului Nobel.
 • Gulf News relatează că emiratul se consideră a deveni "scena centrală a schimbului de idei și a viziunii pentru o lume care se confruntă cu numeroase provocări" pe parcursul celor trei zile de reuniune.

În continuare, se precizează că mii de „Lideri, inclusiv 20 de șefi de stat, 250 de miniștri, șefi a 80 de organizații internaționale, regionale și guvernamentale" vor veni în oraș pentru a vorbi despre lumea de azi și din viitor.

Publicația relatează că vor avea loc 220 de sesiuni și 300 de vorbitori, 10.000 de oficiali guvernamentali, celebrități și experți globali din întreaga lume, care vor discuta șase teme cheie, în timp ce Dubaiul va găzdui  cea mai mare adunare a liderilor din regiune în lumea post-pandemică. Cele șase teme care vor fi abordate la WGS:

 • Accelerarea dezvoltării și a guvernanței
 • Viitorul societăților și al asistenței medicale
 • Explorarea frontierelor
 • Guvernarea rezilienței economice și a conectivității
 • Proiectarea și durabilitatea orașelor la nivel mondial; și
 • prioritizarea învățării și a muncii
 • În discursul său din cadrul sesiunii principale „Starea lumii", Schwab vorbește „despre marile schimbări care așteaptă economia mondială în viitor și despre modul în care guvernele pot lucra împreună pentru a face față posibilelor provocări și pentru a construi un viitor mai bun pentru societăți".

 

Între timp, Musk, care este, de asemenea, CEO și director general fondator și inginer al companiei de rachete reutilizabile Space X, se va afla la a doua sa călătorie la eveniment.

El a vizitat ultima dată Dubaiul în 2017 pentru WGS.
 
Actorul Idris Elba, care are și calitatea de ambasador al ONU, se află, de asemenea, pe lista de invitați. Elba a fost văzut ultima dată urcând pe scenă la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, luna trecută.

Will.i.am, cofondator și membru al trupei Black Eyed Peas devenit investitor, filantrop, se află, de asemenea, în Dubai, pregătindu-se să facă parte dintr-o sesiune în care se discută despre "accelerarea tehnologiei pentru elaborarea politicilor".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews