ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE și SPP, care vor asigura securitatea șefilor de stat și de guvern, precum și a oficialilor europeni, prezenți la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, sunt instalate gradual, începând de luni, ora 17.00, a anunțat Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA-UE 2019”, citat de Agerpres.
 
Potrivit sursei, "măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal și necesar pentru importanța și amploarea unui astfel de eveniment”.
 
„Decizia a fost luată pentru ca activitățile cotidiene ale comunității să decurgă normal. Cetățenii vor avea acces pietonal parțial, în ziua summit-ului în Piața Mare, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă", se arată în comunicatul mai sus menționat.

Summitul din 9 mai va reuni la Sibiu șefi de stat și de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt, circa 900 de jurnaliști și 100 de traducători.