Dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE și SPP, care vor asigura securitatea șefilor de stat și de guvern, precum și a oficialilor europeni, prezenți la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, sunt instalate gradual, începând de luni, ora 17.00, a anunțat Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA-UE 2019”, citat de Agerpres.
 
Potrivit sursei, "măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal și necesar pentru importanța și amploarea unui astfel de eveniment”.
 
„Decizia a fost luată pentru ca activitățile cotidiene ale comunității să decurgă normal. Cetățenii vor avea acces pietonal parțial, în ziua summit-ului în Piața Mare, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă", se arată în comunicatul mai sus menționat.

Summitul din 9 mai va reuni la Sibiu șefi de stat și de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt, circa 900 de jurnaliști și 100 de traducători.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews