ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O știre veche de la Antena 3, de dinaintea „pandemiei”, care se potrivește, din nefericire, celei de azi 

În timp ce opinia publică s-a concentrat mai ales asupra cheagurilor de sânge, un alt efect advers al vaccinurilor devine tot mai evident. 

Mii de femei din toată lumea s-au plâns de tulburări ale ciclului menstrual și de alte dereglări ale sistemului reproducător, după ce le-a fost administrat vaccinul anti-COVID.

Sistemul britanic Yellow Card, de înregistrare a reacțiilor adverse la vaccinuri, a contabilizat 2.200 de relatări ale unor tulburări reproductive după vaccinarea împotriva coronavirusului, inclusiv sângerări excesive sau lipsa menstrelor, întârzierea ciclului, hemoragii vaginale, sarcini pierdute sau nașterea de copii morți, scrieLifeSiteNews.

Sistemul Yellow Card are în evidențe 2.233 de relatări de „tulburări reproductive și mamare” după vaccinarea cu AstraZeneca și cu Pfizer.

Până pe 5 aprilie, sistemul Yellow Card a înregistrat 1.465 de reacții implicând sistemul reproducător precum și 19 „avorturi spontane”, cinci intrări premature în travaliu și două nașteri de copii morți după vaccinarea cu AstraZeneca.

Acestea includ:

-       255 de cazuri de sângerări uterine anormale;

-       242 de relatări de dureri și măriri anormale ale sânilor;

-       181 femeie care au experimentat întârzierea sau absența menstruației;

-       175 de cazuri de sângerări menstruale abundente;

-       165 de cazuri de hemoragii vaginale;

-       55 de raportări de măriri genitale, leziuni, erupții sau ulcerații;

-       19 cazuri de hemoragii post-menopauză;

-       12 cazuri de menopauză prematură sau „artificială”.

Alte 768 de relatări despre „tulburări reproductive și mamare” au fost raportate după vaccinarea cu Pfizer în Marea Britanie, precum și 42 de „avorturi spontane”, cinci intrări premature în travaliu și două nașteri de copii morți.

Acestea includ:

-       265 de relatări de modificări ale sânilor, inclusiv 22 de raportări de cancer de sân și 177 de cazuri de dureri mamare;

-       134 de cazuri de sângerări menstruale neregulate;

-       127 de relatări ale lipsei menstruației sau ale unei menstruații ușoare;

-       92 de cazuri de sângerări abundente;

-       73 de cazuri de hemoragii vaginale;

-       5 raportări de hemoragii post-menopauză;

-       5 cazuri de menopauză prematură sau „artificială”.

Tulburările reproductive înregistrate la bărbați sunt mai puține, însă rapoartele Yellow Card după vaccinarea cu AstraZeneca includ 63 de disfuncții erectile, 50 de cazuri de dureri testiculare, 11 cazuri de dureri sau măriri ale scrotului și 3 raportări de hematospermie, adică de sânge în spermă.

Sistemul Yellow Card a contabilizat după vaccinarea cu Pfizer 22 de raportări de dureri testiculare sau de scrot și 21 de cazuri de disfuncții erectile.

Rapoartele Yellow Card nu dau detalii despre identitatea persoanelor care au suferit aceste efecte adverse.

Crampe atroce

Totuși, Lorri Emmily Lowe, de 32 de ani, din Marea Britanie, a declarat pentru LifeSiteNews că a avut crampe musculare la trei zile după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca în februarie.

„Am mai avut și un braț pe care nu l-am putut folosi deloc timp de 24 de ore. Era o durere atroce și a trebuit să stau la pat din cauza ei.”

Lowe a declarat că s-a simțit rău timp de trei zile, însă cel mai mult a fost îngrijorată că ciclul, pe care îl avea de zece ani „perfect predictibil”, i-a întârziat cu cinci zile.

„Nu îmi întârzie niciodată. Era constant de mulți, mulți ani.”. Când a reapărut în sfârșit, sângerarea a fost „superabudentă și a durat timp de opt zile”.

Sistemul de raportare a reacțiilor adverse din Statele Unite (VAERS) a înregistrat tulburări similare.

„Ciclul meu a fost întotdeauna regulat. Îl așteptam pe 22.02.2021 (după a doua doză de vaccin), dar sângerarea nu a apărut”, relatează o femeie de 25 de ani din Pennsylvania, care a primit ambele doze de la Moderna, potrivit VAERS, a cărui evidență este ținută de CDC.

Un raport VAERS prezintă cazul unei femei de 51 de ani din Georgia căreia i s-a administrat prima doză de la Pfizer în ianuarie și după trei zile a suferit o spuzeală (peteșii) pe glezne care s-a întins apoi spre genunchi.

A fost internată la spital timp de cinci zile cu sângerare vaginală și anemie. A fost diagnosticată cu coagulare intravasculară diseminată (o formă de cheaguri de sânge), care a dus la o deteriorare a funcției hepatice, la umflarea dureroasă a picioarelor și la o decolorare purpurie. A murit pe 11 februarie.

(VAERS ID 1032163-1)

Unei femei de 48 de ani din Texas i-a fost administrată prima doză de vaccin Moderna în ianuarie, iar 13 zile mai târziu a fost spitalizată cu sângerare vaginală puternică și cu un nivel scăzut al trombocitelor.

(VAERS ID 0958885-1)

VAERS mai include și 26 de raportări de avorturi spontane sau alte evenimente de „moarte fetală” după vaccinările anti-COVID.

O doctoriță de 40 de ani însărcinată din California a numit prima doză de vaccin Pfizer drept un „eveniment letal pentru făt”, și care a dus la nașterea copilului mort șase zile mai târziu.

(VAERS ID 958755)

„Ceva a afectat placenta ducând la moarea fetusului”, se menționează într-un alt raport VAERS despre o femeie de 24 de ani care a început să sângereze, două săptămâni după ce i s-a administrat o primă doză a vaccinului Pfizer în februarie.

(VAERS ID 1074788)

În majoritatea cazurilor, decesul fetușilor nu a fost înregistrat ca atare, ci doar ca „punând în pericol viața” sau ca „spitalizări” pentru mamă, cum este cazul unei femei de 35 de ani din Ohio. Aceasta și-a pierdut sarcina după ce a fost vaccinată cu prima doză de vaccin Moderna, în aceeași zi în care o ecografie arăta că fătul în vârstă de 20 de săptămâni are o stare de sănătate bună.

(VAERS ID 1033412)

„S-a sugerat în mod incorect că vaccinurile COVID ar provoca infertilitatea din cauza unei secvențe de aminoacid comune în proteina spike a SARS-CoV-2 și a proteinei placentare”, susținea Jessica Pitts, o reprezentantă a Pfizer, într-un e-mail către Associated Press în decembrie. „Totuși, secvența este prea scurtă pentru a crea în mod plauzibil autoimunitate.”

Toxicitate ovariană la cobai

Nu a fost oferită nici o explicație privind tulburările de ciclu menstrual sau ale organelor reproductive la femei și bărbați, iar dezbaterile publice despre efectele vaccinurilor asupra aparatelor reproducătoare au fost restrânse.

Totuși, polisorbatul 80, o substanță care a provocat o toxicitate ovariană întârziată la cobai la toate experimentele realizate asupra acestora, este un ingredient al vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca, precum și al altor vaccinuri împotriva gripei sau a HPV (virusul papiloma).

Îngrijorări în legătură cu impactul acestor vaccinuri asupra capacităților reproductive au fost exprimate și în trecut.

Un studiu australian publicat în British Medical Journal prezintă cazul unei fete de 16 ani al cărei ciclu regulat a încetat după ce i-au fost administrate vaccinuri anti-HPV și a fost diagnosticată cu insuficiență ovariană prematură.

În 2014, medicii australieni au publicato serie de cazuri ale mai multor adolescente intrate într-o menopauză prematură – un fenomen descris în mod obișnuit ca „atât de rar încât este practic necunoscut”.

Medicii au formulat o serie de întrebări tulburătoare privind riscurile documentate ale unor componente ale vaccinurilor anti-HPV pentru fertilitate, inclusiv polisorbatul 80, au citat grave lacune în testele vaccinale preliminare și au conchis că erau „necesare de urgență” cercetări suplimentare.

Între 2006 și 2014, VAERS a citat 48 de cazuri de afecțiuni ovariene asociate unor reacții autoimune la cei cărora li s-a administrat vaccinul anti-HPV.

Între 2006 și mai 2018, VAERS a repertoriat rapoartele de avorturi spontane (256 de cazuri), de amenoree (172 de cazuri) și de cicluri neregulate (172 de cazuri).

Un studiu din 2020 asupra rapoartelor despre evenimentele nedorite, în VAERS, a subliniat o asociație statistic semnificativă între vaccinul cvadrivalent anti-HPV (Gardasil) și insuficiența ovariană prematură, inclusiv amenoree, cicluri neregulate și menopauză prematură.

La fel ca sistemul american de notificare a evenimentelor nedorite legate de vaccinuri (VAERS), programul britanic Yellow Card înregistrează declarațiile voluntare și nu dovedește o legătură de cauzalitate între vaccin și sindromul semnalat.

Totuși, ca orice sistem voluntar, el tinde să surprindă doar o mică parte a reacțiilor adverse.

De 100 de ori mai multe cazuri

Un studiu realizat de Harvard Pilgrim Healthcare a descoperit că mai puțin de 1% din reacțiile adverse la vaccinuri sunt raportate la VAERS, ceea ce înseamnă că cifrele reale sunt de cel puțin câteva zeci de ori mai mari.

În decembrie, alergologul și imunologul Michael Yeadon, fost vicepreședinte al companiei Pfizer, și pneumologul german Wolfgang Wodard au trimis o petiție către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în care arătau că orice vaccin împotriva proteinei spike a coronavirusului, dacă interreacționează cu o proteină umană similară, numităSincitin-1 din țesutul placentar, poate provoca pierderi de sarcină și sterilitate la femeile care dezvoltă un răspuns autoimun la Sincitin-1 ca rezultat al vaccinării.

„Nu există nici o indicație dacă anticorpii împotriva proteinelor spike ale virușilor SARS vor acționa la fel ca anticorpii anti-Sincitin-1. Totuși, dacă așa se întâmplă, aceasta ar împiedica și formarea unei placente, ceea ce ar avea drept rezultat ca femeile vaccinate să devină infertile”, au scris cei doi doctori în scrisoarea lor urgentă către EMA.

Efectul devastator se va vedea mai târziu

Deoarece femeile însărcinate și care alăptează au fost excluse de la testarea vaccinurilor, iar femeile aflate la vârta procreării nu au fost incluse decât dacă utilizau o contracepție farmaceutică, scrisoarea adăuga:

„Aceasta înseamnă că ar putea trece un timp relativ îndelungat înainte ca un număr notabil de cazuri de infertilitate post-vaccin să poată fi observat.”

Efectele secundare asupra ciclului menstrual au devenit un subiect care ia o amploare tot mai mare pe rețelele de socializare, cu sute de femei care relatează simptome ciudate sau care caută răspunsuri pentru dereglările menstruale survenite după vaccinare, scrie LifeSiteNews.

Sharon McGlinchey Seymour a postat pe Facebook în legătură cu efectele secundare ale vaccinurilor că obstetriciana ei i-a spus că a observat „foarte multe” („lots”) femei care se plâng de hemoragii neobișnuite.

Dr. Kate Clancy, profesor asociat la Universitatea din Illinois, a postat pe Twitter în februarie că a auzit de femei care au cicluri abundente după vaccinare.

„Sunt la o săptămână și jumătate după prima doză cu Moderna, ciclul mi-a venit cu circa o zi mai devreme și țâșnește de parcă aș fi iar de 20 de ani, a spus ea (postarea pe Twitter mai jos).

O altă femeie, care afirmă că va împlini 65 de ani în iulie, a răspuns că, după vaccinare, a avut ciclu „destul de abundent”.

În Israel, Ministerul Sănătății a raportat că Pfizer, al cărui vaccin a fost folosit în această țară, nu a raportat dereglări menstruale în timpul testelor.

Ofițerul de presă al AstraZeneca în Marea Britanie, Fiona Cookson, a afirmat că compania sa nu are un răspuns față de plângerile de tulburări reproductive și că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Sanitare a guvernului britanic ar fi responsabilă pentru monitorizarea și supravegherea acestor efecte adverse, nu producătorul vaccinului.

„Este o nebunie să vaccinezi femeile tinere!”

Site-ul Yellow Card arată că 20,6 milioane de prime doze și un milion de doze secunde ale AstraZeneca au fost distribuite în Marea Britanie până pe 5 aprilie.

Moderna și Pfizer nu au răspuns imediat întrebărilor despre efectele secundare ale vaccinurilor lor asupra aparatelor reproducătoare.

Dr. Simone Gold de la America Frontline Doctors a subliniat natura experimentală a vaccinurilor, cărora li s-a acordat Autorizare de Folosire de Urgență, dar care se află încă în faza a treia a testărilor clinice.

„Știm că rata de supraviețuire (la COVID-19) pentru femeile la vârsta procreării, ca și pentru cele care alăptează, este mai mare de 99,98%, potrivit CDC, chiar și fără tratament, și, cu siguranță, fără un nou agent biologic netestat, care este disponibil doar sub o autorizare de urgență ca tratament experimental”, a declarat Gold într-un e-mail trimis redacției LifeSiteNews.

„Potrivit unei logici elementare de evaluare a riscurilor, decizia de administrare a unuia dintre vaccinurile experimentale anti-COVID unei femei însărcinare este extrem de imprudent.”

În timp ce, numai cu un an în urmă, femeile care erau gravide sau intenționau să rămână însărcinate ezitau să mănânce ton de teama mercurului pe care l-ar fi putut conține carnea acestuia, sau să ia Tylenol, acum aceleași femei sunt îndemnate să facă injecții experimentale.

„Dorința de a rămâne însărcinată este una supremă. Nu există nimic care să o poată înlocui. Nu este ceva ce poate fi bagatelizat”, a declarat dr. Simone Gold într-un interviu în februarie.

„Suita de evenimente care trebuie să se producă în corpul omenesc pentru a rămâne însărcinată și pentru a păstra sarcina este foarte complicată și de aceea, de-a lungul timpului, doctorii și oamenii de știință au exclus femeile gravide de la testele clinice.”

„Este o nebunie să faci acest vaccin experimental dacă ești o femeie tânără”, a spus Gold. „Eu aș interzice categoric oricărei tinere femei să facă acest vaccin și este foarte lipsit de etică din partea oricărui medic de a îndemna tinerele să și-l administreze.”