ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problema nu este că un referendum a eșuat. Tragedia acestei țări, drama noastră ca români este că SUNTEM CEEA CE AM DEVENIT… Un popor primitiv, letargic, ușor de manipulat, care e gata să-și vândă și sufletul! Mă dor aceste cuvinte, așa că nu mai continui…

A sta acasă însă la Referendum, la orice referendum!, a nu participa la vot pentru țara ta denotă imaturitatea politică, infantilismul, lipsa acută de caracter. Cât m-aș fi bucurat să văd urnele luate cu asalt – chiar dacă rezultatul Referendumului ar fi fost negativ! Ceea ce am văzut însă a fost Lenea și Nepăsarea, Comoditatea, Letargia, Indiferența față de propriul popor.

Am stat acasă și nu am votat sau ne-am luat după cineva care ne-a explicat savant că totul e în zadar, mai de fiecare dată… După aceea ne-am plâns de milă, i-am înjurat pe corupți, incompetenți, pe toată lumea. Numai pe noi ne-am uitat… Ne-am absolvit singuri de orice vină! Ne mințim și astăzi fiecare, cum putem…
 
Ce rost mai are însă, întreb, să ieșim în stradă, ca ipocriții, împotriva vreunui guvern dacă, de fiecare dată, refuzăm să ieșim la vot?!
 
Niciun lucru nu este fără importanță și nicio temă nu este "de niciun interes”!, cum ni se spune, cum ni se inoculează… Tăcerea noastră sau absenteismul înseamnă doar Complicitate și Culpabilitate în fața Istoriei! 
("Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice.” (George Orwell)).

Să nu înghițim laudele deșănțate ale politicienilor, așadar! Nu suntem nici "popor modern”, și nici nu avem de ce să fim mândri cumva de momentele jenante din istoria noastră! Sărăcia noastră spirituală este de speriat. În sufletul celor mai mulți, nu mai există nimic azi… Nici dragoste, nici bunătate. Nici cinste, nici compasiune. Nici demnitate. Uitați-vă la dezbaterile "intelectuale” de pe internet, la avalanșa de URĂ!
 
Adică, poți foarte bine să nu fi de acord cu cineva. Dar nu ai niciun drept să fi grosolan, suburban, primitiv, necioplit sau obscen. Vulgaritățile nu înlocuiesc niciodată frumusețea spirituală. Ele nu spun nici ceva despre persoana pe care o contrazici, ci despre tine…

Suntem ceea ce am devenit. Devenim, oare, ce, Doamne?!...