ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși COVID-19 a luat prin surprindere majoritatea populației planetei la sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020, o mare parte din bazele tehnologiei utilizate acum pe scară largă ca „răspuns” la pandemie au fost conceptualizate și dezvoltate cu ani  înainte, arată The Defender.

În SUA și în întreaga lume, se observă în ultimul timp o presiune pentru implementarea unei varietăți de sisteme pentru „pașaportul de vaccinare”, multe dintre acestea bazându-se pe tehnologii digitale, precum aplicațiile mobile, pentru a avea o evidență - cel puțin până acum - a istoricului de vaccinare împotriva COVID-19 al fiecărei persoane.

Aceste „instrumente” sunt prezentate în ultimele săptămâni și luni de autoritățile publice și de o parte semnificativă a mass-mediei ca un fel de inevitabilitate, un progres tehnologic la fel de firesc ca și respirația.

De asemenea, ele sunt descrise ca un răspuns „nou” la o criză fără precedent.

Aceste aplicații tehnologice sunt promovate ca un mijloc de a menține deschise activitățile comerciale și de a asigura „liniștea” cetățenilor care continuă să se teamă să intre în spațiile publice.

Dar cât de nouă este această „nouă” tehnologie? Și va fi, oare, utilizarea tehnologiei limitată la vaccinările COVID sau la scopuri ce țin de „sănătate”?

„Alianțe” internaționale care sprijină fuziunea dintre „Big Tech” și „Big Health”

Era începutul deceniului trecut, ianuarie 2010, când Bill Gates, prin intermediul Fundației Bill și Melinda Gates, a declarat: „Trebuie să facem din acest deceniu un deceniu al vaccinurilor”, adăugând că „inovația va face posibilă salvarea mai multor copii decât oricând”.

Prin lansarea acestui așa-numit „Deceniu al vaccinurilor”, Fundația Gates a promis o finanțare de 10 miliarde de dolari. Dar Gates nu a fost singurul actor din spatele acestei inițiative.

De exemplu, programul „Deceniul vaccinurilor” a folosit un model creat de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health pentru a estima posibilul impact al vaccinurilor asupra deceselor copiilor pe parcursul deceniului următor.

Iar anunțul privind inițiativa „Deceniul vaccinurilor” a fost făcut în cadrul reuniunii anuale de atunci a Forumului Economic Mondial (WEF).

Aceiași actori - Fundația Bill & Melinda Gates, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health și WEF - au organizat renumitul exercițiu de simulare a unei pandemii, Event 201, în octombrie 2019, chiar înainte de apariția COVID.

În plus, în 2010, în cadrul acestei inițiative, a fost anunțat un „Plan global de acțiune pentru vaccinuri”. Acesta se baza pe o colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF și Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), dr. Anthony Fauci făcând parte din consiliul de conducere.

După cum a declarat la vremea respectivă Fundația Gates:

„Planul global de acțiune pentru vaccinuri va permite o mai bună coordonare între toate părțile interesate - guverne naționale, organizații multilaterale, societatea civilă, sectorul privat și organizațiile filantropice - și va identifica lacunele majore în materie de strategii, de resurse și de alte tipuri de lacune care trebuie remediate pentru a valorifica potențialul de salvare a vieților pe care îl au vaccinurile.”
 
Comitetul director al „Planului global de acțiune pentru vaccinuri” includea un membru din partea Alianței GAVI. De remarcat faptul că anunțul inițial referitor la „Deceniul vaccinurilor” a fost făcut în prezența lui Julian Lob-Levyt, pe atunci director executiv al Alianței GAVI.

Ce sau cine este Alianța GAVI? Cunoscută și sub numele de „Alianța pentru vaccinuri”, aceasta își declară misiunea de a „salva vieți și de a proteja sănătatea oamenilor” și afirmă că „ajută la vaccinarea a aproape jumătate dintre copiii planetei împotriva bolilor infecțioase mortale și debilitante”.

Printre parteneriatele sale de bază cu diverse organizații internaționale figurează nume deja familiare: OMS, UNICEF, Fundația Bill & Melinda Gates și Banca Mondială. (Departe de a ajuta săracii lumii, Banca Mondială a fost descrisă de un fost membru al acesteia, John Perkins, ca fiind o organizație care folosește „asasini economici” pentru a subjuga țările defavorizate din punct de vedere financiar).

În 2018, GAVI, prin intermediul inițiativei sale INFUSE (inovare pentru modernizare, extindere și echitate în imunizare), a lansat următoarea „temă de reflecție”:
 
„Imaginați-vă un viitor în care toți copiii au acces la vaccinuri care le pot salva viața, indiferent unde locuiesc - un viitor în care părinții și lucrătorii din domeniul sănătății se pot vaccina la timp, un viitor în care au propria lor fișă medicală stocată digital, imposibil de pierdut sau de furat, un viitor în care, indiferent de sex, poziție economică sau socială, această fișă îi permite fiecărui copil (și părinților) să aibă acces la un cont bancar, să meargă la școală, să aibă acces la servicii și, în cele din urmă, să își construiască o viață prosperă.

„Acest viitor este posibil astăzi. Cu ajutorul celor mai noi progrese în domeniul tehnologiilor digitale, care permit modalități mai eficiente de înregistrare, de identificare a nașterilor și de eliberare a dovezilor de identitate și de autentificare pentru accesul la servicii - suntem pe punctul de a construi un viitor mai sănătos și mai prosper pentru cei mai vulnerabili copii din lume.”

Acest lucru ar urma să fie realizat, potrivit GAVI, prin intermediul inițiativei INFUSE, în special prin „apelarea la inovații care să valorifice noile tehnologii pentru modernizarea procesului de identificare și înregistrare a copiilor care au cea mai mare nevoie de vaccinuri salvatoare de vieți”.
 
Reporterul de investigație Leo Hohmann a explicat lucrurile astfel:

„Nu vă lăsați derutați de partea cu 'construirea unui viitor mai sănătos și mai prosper'. Aceasta este doar o fațadă. Totul se referă la colectarea de date și nu are nimic de-a face cu sănătatea.

„Adevăratul scop din spatele acestei campanii istorice, fără precedent, de vaccinare a persoanelor foarte tinere, chiar și împotriva unor boli precum COVID, care nu reprezintă o amenințare pentru ei, este de a integra actuala generație de copii în sistemul global de identitate digitală aflat în plină expansiune.”
 
Citiți aici analiza integrală, în original.