ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Doi mineri au fost prinși în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulți salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ. Potrivit unor informații de ultimă oră, unul dintre cei doi mineri pentru care se intervine și-a pierdut viața, transmite Mediafax.

„Intervenția a fost derulată de salvatorii minieri în subteran. Un elicopter SMURD a fost trimis. Un miner nu mai este în viață. Dacă era intoxicație cu gaz, era afectat și colegul lui, dar acest lucru se va confirma de specialiști. Celălalt miner a fost transportat la spital, dar nu este în pericol. Au fost efectuate manevre de resuscitare”, a spus Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI.


Potrvit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină. „A fost o surpare miercuri, în jurul orei 08.00. Au fost prinși doi mineri, unul este bine, s-a ajuns și la celălalt. I se acordă primul ajutor. Erau în mină”, a declarat Darius Câmpean.