Doi mineri au fost prinși în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulți salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ. Potrivit unor informații de ultimă oră, unul dintre cei doi mineri pentru care se intervine și-a pierdut viața, transmite Mediafax.

„Intervenția a fost derulată de salvatorii minieri în subteran. Un elicopter SMURD a fost trimis. Un miner nu mai este în viață. Dacă era intoxicație cu gaz, era afectat și colegul lui, dar acest lucru se va confirma de specialiști. Celălalt miner a fost transportat la spital, dar nu este în pericol. Au fost efectuate manevre de resuscitare”, a spus Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI.


Potrvit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină. „A fost o surpare miercuri, în jurul orei 08.00. Au fost prinși doi mineri, unul este bine, s-a ajuns și la celălalt. I se acordă primul ajutor. Erau în mină”, a declarat Darius Câmpean.