ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poșta Română face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea sărbătorilor pascale, a declarat, sâmbătă după-amiaza, directorul companiei, Horia Grigorescu, citat de Agerpres

„Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestațiilor sociale, a pensiilor, este 1 - 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, pentru că ei sunt de fapt eroii acestei situații, poștașii, factorii poștali, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toți pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor și încercăm să venim cât mai repede la ușa fiecărui pensionar”, a afirmat Grigorescu, la România TV.

Având în vedere că persoanele peste 65 de ani sunt considerate a fi cele mai vulnerabile la transmiterea coronavirusului și recomandările oficiale sunt de a sta în casă și a nu lua contact cu persoane din exterior, factorii poștali care le vor înmâna pensia, cu întreaga sumă pusă în plic, vor purta măști și mănuși de protecție. Vârstnicii sunt rugați să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii și să păstreze o distanță mai mare de 1,5 metri față de poștași.