ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideea unei armate europene revine din nou în actualitate. Chiar dacă nu toate țările din UE sunt de acord cu aceast lucru, Germania a reușit în acest an să facă un pas radical în această direcție, anunțând o integrare a forțelor armate cu Cehia și România.

Armata română nu se va alătura în totalitate Bundeswehrului, iar același lucru este valabil și pentru forțele armate din Cehia, scrie Foreign Policy.

România și Cehia vor integra în schimb, în următoarele luni, o brigadă în armata Germaniei.

Brigada Mecanizată 81 ”General Grigore Bălan”, care este dislocată în garnizoana Bistrița, se va alătura în următoarele luni Diviziei Forțelor de Răspuns Rapid a Bundeswehr.

Iar Brigada 4 de Desfășurare Rapidă a Cehiei, care a participat la operațiunile militare din Afganistan și Kosovo, va deveni parte din Divizia 10 Armată a Germaniei.

În acest sens, cehii și românii vor urma în calea a două brigăzi olandeze, dintre care una s-a alăturat deja Diviziei Forțelor de Răspuns Rapid a Bundeswehr, iar cealaltă s-a alăturat Diviziei Armate 1 a Germaniei.

Puțini s-au opus integrării brigăzilor olandeze și române în diviziile germane, în special pentru că nimeni nu a observat, mai scrie sursa citată.