ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, ar urma să fie audiată în cazul imobilului pierdut în instanță și de pe urma căruia familia Iohannis a încasat peste 300.000 de euro chirie.

Potrivit surselor Antena 3, procurorul de caz ia în calcul audierea lui Carmen Iohannis, audierile urmând să înceapă în perioada imediat următoare. Președintele ar putea fi citat ca martor.

Redactia Lumeajustitiei.ro a depus in 9 mai 2018, la registratura sediului central al DNA din Bucuresti, o sesizare penala impotriva Presedintelui Klaus Werner Iohannis (Cick aici), a sotiei sale Carmen Iohannis si a notarului Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, in legatura cu manoperele prin care cuplul prezidential a intrat, incepand cu 1999, in posesia a doua imobile în centrul Sibiului, la adresele: str. Nicolae Balcescu nr. 29 si str. Gheorghe Magheru nr. 35. Imobilele apartineau Statului român și erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.


Statul trebuie să recupereze peste 1,2 milioane de lei de la familia Iohannis, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a anunțat că ANAF a demarat acțiunea de recuperare a sumei încasată drept chirie, în urma unui imobil pe care președintele l-a pierdut în instanță.

„ Vorbim de un imobil din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, acel imobil pe care în perioada 2001-2015 a aparținut familiei Iohannis și a mai fost încă o persoană. Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade.

Astăzi, statul nu este drept proprietar al acelui imobil. (…) Asta înseamnă că se poartă discuția între cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Bălcescu, fie statul român, fie o altă persoană care a dispus în instanță o astfel de acțiune, revendicând o parte a acelui imobil. Discuția se poartă între cine este proprietar. Sigur, familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. (…) Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii.

Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară. De asemenea, impozitul. (…) Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie să fie recuperată de statul român. Noi spunem că statul român este proprietarul acelui imobil. (…) Deci din partea familiei Iohannis 1,28 milioane de lei plus cealaltă parte implicată, ambele părți trebuie să plătească către stat această sumă”, a spus Teodorovici, care a adăugat că Iohannis are datoria morală de a returna banii către stat.