ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 9.11/ 14:45 Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a fost citată, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunț în legătură sumele de bani obținute de familia Iohannis din închirierea unui imobil, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Denunțul a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva președintelui Klaus Iohannis, a soției acestuia, Carmen Iohannis, precum și împotriva notarului Radu Gabriel Bucșă, reclamați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Inițial, denunțul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior la Parchetul General.

În denunțul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniți din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deținut de Klaus și Carmen Iohannis.
 
Știrea inițială

Parchetul General a început audierile în dosarul deschis ca urmare a unei plângeri formulate pe numele soților Iohannis, în legătură cu una dintre casele acestora din Sibiu. Jurnalistul Răzvan Savaliuc a fost audiat astăzi, urmând ca la audieri să ajungă și soția președintelui, Carmen Iohannis, informeaza cotidianul.ro.

„Probabil mâine va primi citație și va fi audiată (c.n. Carmen Dan) în următoarele zile”, a spus Savaliuc, într-o intervenție telefonică la Antena3.
Redacția Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai.

Faptele sesizate sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani și grup infracțional organizat, privind obținerea nelegală a sumei de 320.000 euro. Plângerea vizează un imobil din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menționând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.