ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ar putea adopta în această săptămână o Ordonanță de Urgență pentru înființarea controversatului Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții, informează HotNews, care citează surse din PSD. 

OUG ar urma să fie adoptată în ședința săptămânală de guvern, dacă Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară.

În acest moment, mai există încă posibilitatea ca înființarea Fondului, cerută insistent de Liviu Dragnea, să fie amânată de către premierul Mihai Tudose.
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții este unul dintre principalele proiecte de campanie ale PSD. Acesta ar urma să gestioneze participațiile statului în companii.

Potrivit proiectului de înființare a FSDI, Fondul va putea sa vanda actiuni sau active ale companiilor de stat care se vor afla in proprietatea sa, precum Hidroelectrica sau Tarom, fara sa se supuna legislatiei in vigoare referitoare la privatizarea societatilor comerciale. Vanzarile de participatii vor fi facute in asa fel incat Fondul sa nu-si piarda calitatea de actionar majoritar. De asemenea, sefii Fondului (o societate pe actiuni) vor fi numiti dupa reguli interne, fara sa treaca prin proceduri de selectie conform legislatiei privind guvernanta corporativa.