ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorica Dăncilă ar urma să-și anunțe colegii de partid, marți seara la Comitetul Executiv, că va demisiona de la șefia PSD, au declarat surse politice. Dăncilă va primi în schimb șefia PSD Teleorman și a organizației de femei, scrie Mediafax. În plus, la așa-numitul ”CEx paralel” s-ar fi stabilit și că întreaga conducere a PSD își va depune demisia în ședința Comitetului Executiv al PSD de marți. 

În plus, tot la acest CEx ar putea să se stabilească și convocarea unui congres al partidului.
 
Conform surselor amintite, la întâlnire s-ar fi agreat ca în cazul în care Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD, și Mihai Fifor - secretar general, vor refuza să demisioneze, să se ia calcul suspendarea celor doi din partid sau chiar excluderea. Până la organizarea unui congres, cel mai probabil în luna februarie, partidul ar urma să aibă o conducere colectivă, susțin aceleași surse.

Funcția de președinte interimar până la Congresul PSD va fi preluata, cel mai probabil, de Marcel Ciolacu. El a și anunțat de altfel, luni seara pe Facebook, că se va întâlni cu președinții organizațiilor din țară, după ce a avut o întrevedere și cu Viorica Dăncilă.

Peste 20 de lideri ai organizațiilor PSD din țară s-ar fi prezentat luni seara la întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu la Parlament pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidențiale și schimbări în partid.

Potrivit surselor citate, printre cei prezenți la întrevedere s-au numărat Niculae Bădălău – PSD Giurgiu, Paul Stănescu – actual vicepreședinte și fost lider PSD Olt, Dan Nica – PSD Galați, Horia Teodorescu – PSD Tulcea, Marian Oprișan – PSD Vrancea și Ionel Arsene – lider PSD Neamț.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a delimitat de cei care au discutat, la Parlament. „Nu sunt la Cex-ul paralel”, a spus Firea pe Facebook