ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul de la DNA de Ploiești continuă să tulbure apele în instituția condusă de Laura Codruța Koveși. După ce presa a anunțat luni, citând surse judiciare, că șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriți penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General, o nouă dezvăluire a jurnaliștilor de la revista Q Magazine mai sapă puțin la fundația scaunului șefei Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit sursei citate, procurorul Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz și a scris deja 50 de pagini în care o denunță pe Laura Codruța Koveși.

„Aceleași surse din Parchetul General, au declarat pentru Q Magazine că în timp ce Lucian Onea, șeful DNA Ploiești a fost deja pus sub acuzare, ceea ce a determinat demisia acestuia luni seara, procurorul Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz și a scris deja 50 de pagini în care o denunță pe Laura Codruța Kovesi.    
 
Surse din Parchetul General au declarat pentru revista Q Magazine, sub rezerva anonimatului, că situația din instituție a devenit explozivă în ultimele zile.

Deși cunoaștem numele celui care a făcut repartizarea, am decis să nu îl facem public pentru a-l proteja.

Acesta a considerat că procurorul Elena Iordache este singura capabilă nu doar să facă o anchetă corectă în cazul numeroaselor abuzuri reclamate împotriva celor doi lideri ai „unității de elită” DNA Ploiești, ci și să rămână curajoasă și neînvinsă în fața presiunilor asupra ei, presiuni care s-au anticipat de altfel.

Elena Iordache este un procuror incoruptibil, se spune despre ea că „este căsătorită cu procuratura”, locuiește într-un apartament modest în zona Dimitrie Cantemir și conduce o Dacie. Este spre finalul carierei și iubește dreptatea.

Mircea Negulescu a fost confruntat cu perspectiva unei posibile condamnări cu închisoare la 25 de ani pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea unor probe false care au indus în eroare judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. A fost motivul pentru care acesta a decis în final să colaboreze cu anchetatorii.
 
Negulescu a descris cu lux de amanunte absolut toate detaliile intervențiilor pe care Kovesi le-a făcut în dosarele instrumentate de acesta, iar paginile scrise deja sunt apreciate de sursele Q Magazine „devastatoare”.

Sursele Q Magazine au declarat că nu este exclusă inclusiv eliminarea fizică a procurorului Iordache, la fel cum a fost în cazul procurorului Liliana Sega. Elena Iordache a devenit în aceste zile eroul mai multor colegi care o susțin cu tărie.”, scrie Q Magazine.
 
Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de Mircea Negulescu, au declarat luni surse judiciare citate de Mediafax. Sursele citate au precizat că este vorba despre falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de către persoane pe care le-au anchetat.

Unul dintre cei care au depus o sesizare este fostul deputat Vlad Cosma. Fostul deputat a depus, pe 9 februarie, o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea și Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat.