ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Joe Biden a plecat miercuri de la Casa Albă, îndreptându-se spre Centrul medical militar național Walter Reed pentru un control medical, pe fondul îndoielilor publice cu privire la vârsta și capacitatea sa mentală, informează Epoch Times.

"Mă duc la Walter Reed pentru a-mi face un control medical", a declarat președintele Biden membrilor presei înainte de a se îmbarca în elicopterul prezidențial Marine One, miercuri, imediat după ora 9.00.
 
Programul zilnic actualizat în mod obișnuit al președintelui nu a făcut nicio mențiune cu privire la controlul medical de miercuri, înainte de plecare, iar călătoria sa cu elicopterul a fost o surpriză pentru echipa de presă de la Casa Albă.

La câteva minute după ce elicopterul președintelui a plecat, Casa Albă a publicat un anunț oficial potrivit căruia președintele a fost plecat pentru "examenul medical anual de rutină", al cărui rezumat, potrivit Casei Albe, va fi publicat mai târziu în cursul zilei de miercuri.
 
Constatările acestei examinări medicale vor fi probabil urmărite îndeaproape, în timp ce președintele în vârstă de 81 de ani se îndreaptă spre un an electoral în căutarea unui nou mandat de patru ani.

Controlul medical are loc la trei săptămâni după ce avocatul special Robert Hur și-a încheiat ancheta privind gestionarea de către președintele Biden a unor documente clasificate.
 
Hur a concluzionat că existau dovezi că președintele Biden a păstrat și dezvăluit în mod intenționat informații clasificate la începutul carierei sale politice.
 
Cu toate acestea, el a refuzat să depună acuzații, declarând că vârsta înaintată a președintelui și "memoria slabă" ar putea crea îndoieli rezonabile în rândul juraților însărcinați să evalueze intenționalitatea din spatele manipulării documentelor de către președinte.

Raportul de investigație de 388 de pagini al domnului Hur susținea că, în timpul unui interviu de investigație, președintele Biden nu și-a putut aminti cu exactitate detalii biografice cheie despre viața sa, cum ar fi anii în care a început și s-a încheiat mandatul său de vicepreședinte, și nici nu și-a putut aminti "nici măcar la câțiva ani distanță" când a murit fiul său Beau.

Președintele Biden și aliații săi s-au confruntat cu îndoieli cu privire la starea sa de sănătate chiar înainte de publicarea raportului. Președintele Biden a ținut o conferință de presă în aceeași zi în care concluziile avocatului special au fost făcute publice, insistând: "Memoria mea este bună".
 
Mai târziu, în timpul aceleiași conferințe de presă, a părut să confunde liderii Mexicului și Egiptului, referindu-se la președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi ca fiind "președintele Mexicului".

Constatările lui Hur au continuat să îl expună pe președintele Biden la critici și la îndoieli cu privire la capacitatea sa continuă de a ocupa această funcție.

Un sondaj ABC News/Ipsos realizat în cele două zile imediat după publicarea raportului consilierului special a arătat că 86% dintre respondenți au considerat că președintele Biden este prea bătrân pentru a ocupa această funcție.
 
În zilele care au urmat publicării raportului, 83 de congresmeni republicani au semnat o scrisoare prin care au cerut președintelui să efectueze "o evaluare de screening cognitiv validată clinic și să pună aceste rezultate la dispoziția publicului". Parlamentarii republicani au presat, de asemenea, cabinetul președintelui Biden să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru a prelua controlul președinției dacă președintele Biden nu-și poate demonstra capacitatea mentală.

Testarea memoriei și a abilităților cognitive nu face parte, de obicei, din examenele medicale de rutină, precum cel anunțat miercuri de președintele Biden. Rămâne de văzut dacă controlul președintelui va include și un screening cognitiv.