Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute, informeaza antena3.

Avocații săi au depus o contestație în anulare, iar procurorii au fost de acord. Instanța a rămas în pronunțare.

Inițial, termenul anunțat era abia la finalul lunii ianuarie.

Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a anunțat că este de acord cu solicitările avocaților. Vartic a pus concluzii de admitere a suspendării executării până lasoluționarea contestației în anulare, precizând că nu credea că "va asista la un prohod al îngropării completului de 5". Marius Cătălin Vartic a fost numit, în iulie 2016, șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, pentru o perioadă de 5 ani, printr-o decizie a premierului de la acea vreme Dacian Cioloș. Ulterior, el a făcut cerere la CSM de încetare a detașării la DLAF și continuarea activității la Direcția Națională Anticorupție - nivel central, solicitare aprobată de Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție în timp ce Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul "Gala Bute".