ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute, informeaza antena3.

Avocații săi au depus o contestație în anulare, iar procurorii au fost de acord. Instanța a rămas în pronunțare.

Inițial, termenul anunțat era abia la finalul lunii ianuarie.

Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a anunțat că este de acord cu solicitările avocaților. Vartic a pus concluzii de admitere a suspendării executării până lasoluționarea contestației în anulare, precizând că nu credea că "va asista la un prohod al îngropării completului de 5". Marius Cătălin Vartic a fost numit, în iulie 2016, șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, pentru o perioadă de 5 ani, printr-o decizie a premierului de la acea vreme Dacian Cioloș. Ulterior, el a făcut cerere la CSM de încetare a detașării la DLAF și continuarea activității la Direcția Națională Anticorupție - nivel central, solicitare aprobată de Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție în timp ce Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul "Gala Bute".