ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul caz de pestă porcină africană din județul Teleorman a fost confirmat în satul Slobozia Mândra. Pesta a fost confirmată la cadavrul unui porc aruncat în apropierea pădurii din sat. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se întreabă dacă nu cumva pesta porcină africană a fost declanșată intenționat

„Eu spun foarte clar că îmi pun semne de întrebare dacă a fost intenționat, dacă e o nesăbuință a unuia, neștiind despre ce e vorba. Organele abilitate vor stabili care e situația acolo. Eu n-am de unde să știu acest lucru. Îmi pun semne de întrebare și, evident, ne punem toți cum pot să ajungă două cadavre în pădure pur și simpu.

Iată de ce Autoritatea Sanitar-Veterinară a dat dispoziție și a solicitat Direcției Sanitar-Veterinare de la Teleorman să ia măsurile juridice care se impun, să ceară sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba. Nu ne putem juca cu asemenea situație. Ne face rău și acest rău trebuie rupt odată pentru totdeauna. Trebuie să înțeleagă toți că e boală extrem de periculoasă”, a spus Petre Daea, joi, la Antena3.