ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe cadre didactice și alte persoane care s-au implicat în mod constant în susținerea predării religiei în școlile publice au fost distinse luni cu Diploma omagială și Medalia comemorativă a anului 2019 la Palatul Patriarhiei, anunță Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel le-a mulțumit și i-a încurajat să fie în continuare „în stare de veghe și acțiune”.

„Este vorba de o lucrare mare, sfântă, misionară pe care nu o percepem în importanța ei în mod suficient poate astăzi, ci doar în timp. Pentru că roadele investițiilor de ordin spiritual se constată după o vreme mai îndelungată”, a spus Patriarhul României.

Totodată, Patriarhul le-a oferit cadrelor didactice și volumele „Credința și educația, principalele lumini ale vieții” și „Mihai Eminescu – patriot român și om universal”.

La eveniment au participat următoarele persoane:

Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației Naționale;
Vasile Timiș, Inspector General pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educației Naționale;
Irina Horga, cercetător științific la Institutul de Științe ale Educației;
Mihaela Zăbavă, consilier superior Religie și discipline teologice în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare;
Liana Stanciu, președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Andrei Manea, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Nicoleta Bucur, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Doru Iamandei, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Cristian Alexa, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, fost președinte al Asociației Profesorilor de Religie;
Julieta Mihăilescu, director al Școlii Gimnaziale „Maica Domnului” din București, Sectorul 2, președinte al Asociației Profesorilor de Religie.