Mai multe cadre didactice și alte persoane care s-au implicat în mod constant în susținerea predării religiei în școlile publice au fost distinse luni cu Diploma omagială și Medalia comemorativă a anului 2019 la Palatul Patriarhiei, anunță Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel le-a mulțumit și i-a încurajat să fie în continuare „în stare de veghe și acțiune”.

„Este vorba de o lucrare mare, sfântă, misionară pe care nu o percepem în importanța ei în mod suficient poate astăzi, ci doar în timp. Pentru că roadele investițiilor de ordin spiritual se constată după o vreme mai îndelungată”, a spus Patriarhul României.

Totodată, Patriarhul le-a oferit cadrelor didactice și volumele „Credința și educația, principalele lumini ale vieții” și „Mihai Eminescu – patriot român și om universal”.

La eveniment au participat următoarele persoane:

Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației Naționale;
Vasile Timiș, Inspector General pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educației Naționale;
Irina Horga, cercetător științific la Institutul de Științe ale Educației;
Mihaela Zăbavă, consilier superior Religie și discipline teologice în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare;
Liana Stanciu, președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Andrei Manea, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Nicoleta Bucur, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Doru Iamandei, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
Cristian Alexa, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, fost președinte al Asociației Profesorilor de Religie;
Julieta Mihăilescu, director al Școlii Gimnaziale „Maica Domnului” din București, Sectorul 2, președinte al Asociației Profesorilor de Religie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews