ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Salvați cele două fete „ucise”, fără niciun cadavru găsit, fără niciun indiciu că ele chiar au fost ucise. Se zice că sunt aduse și vândute de către răpitorii lor aici, în Italia, pentru prostituție”, se precizează într-un afiș în limba italiană, care ar fi apărut în mai multe orașe din Italia.

Fotografia, făcută de către un român din diaspora, s-a viralizat rapid. Apelul către italieni de a contribui la găsirea celor două fete dispărute în Caracal prinde ecou tot mai extins, scrie stiri.botosani.ro.

În text se subliniază incompetența anchetatorilor,, Alexandra, de 15 ani, și Luiza, de 18 ani, fiind răpite de „un bătrân de 65 de ani”. „Dați o mână de ajutor, toată România le caută”, se precizează în final. 

Ideea acestor afișe aparține unor românce, Nicoleta și Roberta, stabilite în Italia. Impresionate de povestea fetelor răpite, acestea au lipit sute de astfel de anunțuri.

Unul dintre numerele expuse este al unui administrator de produs blogging în social media, stabilit în Callania, care a recunoscut că a acceptat să promoveze apelul fetelor, cu toate că nu își dă seama încă ce reacții ar putea avea în momentul în care apelantul ar susține că a văzut-o pe una dintre fetele căutate.