În ziua în care muncitorii de la Electrolux Satu Mare au anunțat încheierea grevei, un alt protest al muncitorilor români a izbucnit joi. De această dată la Arad.

Aproximativ 300 de muncitori, angajați ai companiei arădene Astra Rail Industries, deținută de americani, au declarat grevă și s-au adunat joi,  în fața sediului de pe Calea Aurel Vlaicu, din zona Gării CFR, scrie specialarad.ro.

Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, pe care le consideră prea mici și susțin că nu mai au încredere în reprezentanții lor.

Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, care contro­lează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag (Caracal) și Meva (Turnu Severin), are un istoric de peste 100 de ani în producție. Compania a fost preluată, în urmă cu câțiva ani, de The Greenbrier Companies, într-o tranzacție evaluată la peste 60 milioane de euro. Firma americană a ajuns apoi să dețină 75 % din acțiunile companiei Astra Rail. Ca urmare a acestei fuziuni, Bernd Böse, directorul general al Astra Rail Industrie, a preluat șefia executivă a noii companii și a deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație, asta până în martie 2019, când acesta și-a dat demisia, invocând motive personale.

„Nemulțumirea oamenilor e aceea că salariul este cel mai mic din județul Arad, la o întreprindere care face vagoane, adică industrie grea. E un salar de mizerie. Condițiile sunt mizerabile”, a spus unul dintre muncitori.

„Am 38 de ani lucrați! 38! Mai am 1 an și ies la pensie și am un salariu de mizerie. Ăsta-i adevărul!”, a declarat un alt muncitor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews