ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un recent raport de investigație al MintPressNews a dezvăluit că sute de foști agenți de informații militare din "celebra organizație de spionaj israeliană" Unitatea 8200 au dobândit poziții de influență în mai multe mari corporații de tehnologie, inclusiv Google, Facebook, Microsoft și Amazon. informează LifeSiteNews.

Potrivit profilurilor profesionale de pe LinkedIn, publicația a relatat că Google are angajați în prezent cel puțin 99 de foști agenți ai Unității 8200, iar Microsoft reține serviciile a 166 de astfel de veterani.

Și, după cum a explicat jurnalistul Alan MacLeod, aceste cifre subestimează cu siguranță colaborarea dintre aceste mari corporații de tehnologie și unitatea israeliană de informații, deoarece aceste cifre nu includ foștii angajați sau pe cei care nu au conturi pe LinkedIn, sau pe cei care mențin astfel de profiluri, dar care s-au supus legii militare israeliene care le cere să își ascundă afilierea la această unitate specială.

O astfel de asociere semnificativă este relevantă, deoarece Unitatea 8200 a fost descrisă ca fiind "NSA a Israelului" și a fost legată de dezvoltarea unor metode de supraveghere represive, mai întâi împotriva poporului indigen palestinian și apoi pentru tehnologiile de ultimă generație care au fost folosite pentru a spiona zeci de mii de persoane notabile din întreaga lume.

Deși adesea trecut cu vederea în Occident, există un consens mondial copleșitor de drept internațional care favorizează cauza palestiniană pentru un stat liber și suveran "în cadrul unor granițe convenite la nivel internațional" (sursa). Episcopii catolici din Țara Sfântă, împreună cu Sfântul Scaun, și-au unit în unanimitate și în mod constant vocile la această cauză, cerând guvernului israelian "să pună capăt ocupației [militare ilegale]" a teritoriului palestinian, inclusiv confiscarea continuă a terenurilor, demolarea caselor, construirea de așezări ilegale și detenția prizonierilor politici.

În ceea ce privește actele specifice de opresiune comise de Unitatea 8200, un grup de 43 de rezerviști din unitatea israeliană a emis o scrisoare deschisă în 2014 către prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în care îl notifica pe acesta și pe alți superiori militari că nu vor mai servi în acest regiment din cauza "persecuției politice" a poporului palestinian.

"Refuzăm să luăm parte la acțiuni împotriva palestinienilor și refuzăm să continuăm să servim ca instrumente în aprofundarea controlului militar asupra teritoriilor ocupate", au scris rezerviștii. "Serviciul nostru militar ne-a învățat că serviciile de informații fac parte integrantă din ocupația militară a Israelului asupra teritoriilor."

La fel ca pedofilul Jeffrey Epstein, care ar fi fost și el un spion israelian care a colectat informații compromițătoare despre oameni puternici în scopul extorcării, MacLeod explică faptul că Unitatea 8200 a folosit "big data pentru a întocmi dosare despre un număr uriaș de persoane din populația autohtonă internă, inclusiv istoricul medical, viața sexuală și istoricul căutărilor, pentru a putea fi folosite ulterior pentru extorcare".