ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din orașul italian Milano au comunicat miercuri prin scrisori adresate unui număr de 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia suspendarea lor din activitate pe motiv că nu au acceptat să se injecteze cu serurile experimentale Covid, după cum le obligă o contestată lege despotică, trecută la adăpostul luptei cu pandemia. Lucrătorii din sănătate au fost șantajați să aleagă între vaccinare și suspendarea contractelor de muncă. 

Potrivit Știri pe Surse, scrisorile de suspendare au fost expediate către 120 de medici și 300 de asistente din centrele medicale publice sau private din Milano și din localitatea apropiată Lodi. Cadrele suspendate își vor întrerupe activitatea și nu-și vor mai primi salariile, însă această decizie nu echivalează cu desfacerea contractului de muncă și e de așteptat că va fi contestată în justiție.

Autoritățile sanitare din Italia estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care au ales să nu se vaccineze cu serurile experimentale Covid. Fiind vorba despre medici și asistente, această opțiune nu e motivată doar de convingeri personale, ci și de știință sau de cunoștințele teoretice și practice pe care le-au acumulat în cei aproape doi ani de pandemie.
 
Președintele vaccinist al Federației naționale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ''sunt circa 1.500 de medici nevaccinați, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-și exercite profesia''. Deși a admis că aceștia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea. 
 

O nouă lege adoptată în Italia instituie obligativitatea vaccinării cu serurile experimentale Covid pentru angajații din sectorul medical și din cel educațional. După „modelul” Franței, Guvernul de la Roma studiază posibilitatea extinderii acestei măsuri la toată lumea sau măcar la angajații din anumite sectoare publice.

Condiționarea exercitării profesiei de aplicarea unui vaccin experimental încalcă etica medicală, Convenția de la Oviedo, Codul de la Nuremberg, Drepturile Omului și Constituțiile țărilor europene, în care dreptul la muncă se bucură de egalitate și universalitate. Statele care au încercat să impună prin decizii guvernamentale vaccinarea în masă a unor ramuri profesionale s-au trezit cu ample proteste ale cetățenilor, precum și cu procese colective prin care se cerea anularea prevederilor despotice. Între timp, chiar și persoanele vaccinate care s-au trezit cu reacții adverse și dizabilități de pe urma injecțiilor experimentale își organizează propriile manifestații de protest.