ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



600.000 de români vor fi scutiți de plata anumitor contribuții către Fisc, în urma unor venituri realizate în perioada iulie 2015 - decembrie 2017, impactul amnistiei fiscale asupra bugetului de stat fiind de peste un miliarde de lei.
 
Potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul de ordonanță de urgență, până în prezent au fost tipărite peste 4 milioane de decizii de impunere, din care au fost deja emise și transmise aproximativ 221.000.

„Pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și 31 decembrie 2017, a fost identificat un număr de aproximativ 600.000 de contribuabili pentru care s-au generat sau urmează a se genera decizii de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată la nivelul salariului de bază minim brut pe țară, deși aceștia au realizat venituri sub acest nivel, scrie Adevarul.