ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200 de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva restricțiilor impuse de autorități sub pretextul coronavirusului, după ce purtarea măștii a devenit obligatorie din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Corona-circ”, „corpul meu, alegerea mea”, „Lăsați-ne să respirăm!”, „Masca este un fel de cenzură, o botniță a popoarelor”, „Nu dictaturii sanitare!”, „NU fricii și minciunilor din mass-media! DA libertății de a respira, a surâde și a trăi!” se putea citi pe pancarte.

Nemulțumirile manifestanților erau îndreptate împotriva restricțiilor sanitare care încalcă drepturile omului, împotriva impunerii de a purta mască și împotriva obligativității vaccinării.

„Nu virusologii și medicii vor dicta regulile în țara noastră!”, a declarat pentru AFP Michel, unul dintre protestatari. El a spus că nu mai suportă „să fim luați drept copii”.

Manifestanții au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst, unul dintre membrii cei mai vizibili ai echipei de experți consultate de guvernul Belgiei în legătură cu pandemia, și care se află de asemenea în colimatorul militanților flamanzi de dreapta pentru luările sale de poziție stângiste pe diverse subiecte de actualitate din societate.

„Scopul este vaccinarea, iar virusologii care se perindă pe la televiziune primesc pliculețe din partea laboratoarelor farmaceutice, se știe asta”, a afirmat o manifestantă pentru postul francofon RTBF. Aceeași sursă relatează că sute de oameni au ieșit duminică în stradă și la Madrid împotriva restricțiilor pandemice, exprimându-și dorința de libertate.

Chiar dacă legătura dintre măsurile liberticide și urgentarea unei vaccinări globale nu a fost demonstrată până în prezent, se cunoaște din experiențe anterioare că reprezentanții industriei farmaceutice le oferă beneficii medicilor dispuși să le recomande produsele pacienților pe care îi tratează.