ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta împotriva măsurilor totalitariste impuse de autorități și a obligativității măștii, protestul fiind organizat de Pompiliu Diplan de la StareaDeLibertate.

Oamenii cer ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în instituțiile de învățământ și spun că este inuman felul în care mininstrul Educației a organizat desfășurarea anului școlar. ”Nu vrem să fim o nație de sclavi”, ”Libertate”, ”Trădătorii” și ”Jos masca” sunt scandările care se aud în centrul Bucureștiului, la kilometrul zero.
 
Oamenii spun că susțin „modelul suedez”, care nu a impus măsuri de restricție, țara nu a fost închisă, iar măștile nu sunt obligatorii

Majoritatea celor care au ieșit în stradă sunt părinți care cer public demisia Monicăi Anisie și care au semnat o petiție în acest sens. Protestatarii susțin că purtarea măștii la școală este „o reeducare forțată a tinerelor generații, o reeducare de tip comunist sau nazist”.
 
„Pe 19 septembrie copiii noștri vor fi deja în cușcă și cu botniță. Aceasta NU este educație liberă. Este o reeducare forțată a tinerelor generații. Reeducare de tip comunist sau nazist. Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele. Acesta este noul program ȘCOALA ALTFEL: ÎN CUȘCĂ ȘI CU BOTNIȚĂ! Practic se reînființează ȘCOLILE DE CORECȚIE, unde copiii sunt tratați ca delincvenți minori. Cum poți să înveți la materia ”Educație civică” despre drepturile și libertățile cetățenești când te afli într-o cușcă școlară? Cum poți să înveți la Istorie despre Revoluția Franceză sau Declarația de Independență a SUA, când ai masca de figură, ca sclavii pe plantație? Ce vor înțelege acești copii despre valorile libertății și dreptății, când ei vor fi îngrădiți îngrozitor, în timp ce le învață? CEREM ANULAREA RESTRICȚIILOR ABERANTE ȘI A EDUCAȚIEI ONLINE! Nu există studii sau probe științifice privind riscurile SarsCov2 asupra copiilor, nici privind transmiterea, nici privind efectele letale. Dimpotrivă, după 6 luni de așa zisă pandemie se constată că impactul Covid la copii este insignifiant”, spun organizatorii mitingului.


Starea de Libertate

Vezi galeria Starea de Libertate