ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de pelerini au participat, sâmbătă, la hramul Mănăstirii Radu Vodă din București, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie și ale Sfântului Efrem cel Nou fiind așezate în baldachinul din curtea mănăstirii.

Pelerinii, care au dorit să se închine sfintelor moaște, au avut de trecut testul răbdării, așteptând 6-8 ore la cozi care se întindeau pe străzile din jurul Mănăstirii Radu Vodă.

„Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina, rugător către Dumnezeu cu rugăciunea neîncetată, a fost un ierarh înțelept, luminat și plin de smerenie”, a spus Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, la hramul Mănăstirii bucureștene Radu-Vodă, potrivit Basilica.ro.

Sfântul, a menționat ierarhul, îi ajuta pe cei aflați în necazuri care veneau la el și îi îmbărbăta adesea să înfrunte greutățile vieții.

„Sfântul Nectarie nu este numai vindecător de boli, dar este și protectorul celor care sunt învinuiți pe nedrept și care sunt persecutați, el însuși toată viața fiind persecutat pe nedrept. El i-a iubit pe cei care i-au făcut rău și l-au calomniat”, a subliniat ierarhul.

Sfintele moaște vor rămâne în baldachin spre cinstire până duminică seara.

Sfântul Nectarie este iubit în România, iar Mănăstirea Radu Vodă din București este cel mai cunoscut loc de pelerinaj dedicat Sfântului. Acolo se află și o părticică din moaștele sale. În București, moaștele Sfântului Nectarie se află și la Patriarhia Română, la Biserica cu hramul Sfinții Constantin și Elena din Cartierul Colentina.