ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Câteva sute de persoane s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei în jurul orei 13 pentru a participa la „marșul pentru normalitate” organizat de Partidul Noua Dreaptă. Ei au cerut modificarea articolului din Constituție privind protejarea familiei și au făcut apel la guvernanți să organizeze referendumul pentru modificarea Legii fundamentale.

Manifestația s-a desfășurat pe traseul bd Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd Magheru – Bd Nicolae Bălcescu – Piața Universitătții – Bd I C Brătianu – str. Halelor – Splaiul Independenței – Dealul Patriarhiei, între orele 12.00-16.30.

Manifestanții au cerut organizarea referendumului pentru familie, conform voinței celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Consituției,  reproșând atât coaliției de guvernare, cât și președintelui Klaus Iohannis că au blocat această inițiativă.

„Protestăm față de parada homosexualilor, o manifestare care considerăm că nu aduce niciun plus Bucureștiului, este o rușine și o palmă peste obrazul unei capitale creștine. De asemenea, protestăm față de proiectul de lege inițiat de PSD pentru legalizarea parteneriatelor homosexuale. Suntem aici pentru a spune „Rușine, Liviu Dragnea”. Suntem aici pentru a protesta și față de președintele Klaus Iohannis, care de trei ani de zile nu știe ce să mai facă sa blocheze și să amâne referendumul pentru familie, ultima oară trimițând proiectul de lege al noii legi a referendumului la CCR. Suntem aici pentru a spune „Rușine” întregii clase politice, tuturor partidelor parlamentare care de trei ani țin în loc această inițiativă, își bată joc de 3 milioane de români. Conform celor anunțate, vom fi câteva sute de membri și simpatizanți ai partidului Noua Dreapta, dar și ai altor asociații care susțin acest marș. Suntem aici pentru a apăra normalitatea, pentru a ne asigura că copiii noștri, copiii dumneavoastră vor avea șansa să se nască și să crească într-o țară normală. Suntem aici pentru a spune un nu hotărât tentativei de legalizare a călătoriilor și adopțiilor homosexuale, lucruri care nu a adus niciun beneficiu în nicio țară”, a declarat Tudor Ionescu, președintele Noua Dreaptă.