ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de români se îndreaptă în această perioadă spre Grecia pentru a participa la sărbătoarea Sfântului Nectarie în Eghina, insula unde ierarhul și-a petrecut ultimii ani ai vieții, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, un astfel de pelerinaj este organizat și de Basilica Travel, de joi.Cu această ocazie, pelerinii vor pleca în zorii zilei de pe Dealul Patriarhiei, inițial către Salonic. După ce vor petrece ziua de vineri în orașul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, vor merge spre Atena ca sâmbătă dimineață să ajungă la Sfânta Liturghie în Insula Eghina.

Pelerinii români vor avea ocazia să viziteze chilia și mormântul sfântului, să se se roage în Mănăstirea sa și să aducă cinstire sfintelor sale moaște.

Sfântul Ierarh Nectarie, scrie Basilica,  este unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani. Credincioșii se roagă marelui făcător de minuni în special pentru vindecarea de boli. După greutățile prin care a trecut în perioada slujirii ca Mitropolit de Pentapole, Sfântul Nectarie a dorit să se retragă în liniște și rugăciune în Insula Eghina din Marea Egee.

Sfântul Nectarie a  trecut la cele veșnice în data de 8 noiembrie 1920, fiind serbat anual pe 9 noiembrie, imediat după Sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Sfintele sale moaște au fost așezate din 1953 în biserica mănăstirii din Eghina, iar în 1961 a avut loc canonizarea sa. Fragmente din moaștele sale se află și în România, la Mănăstirea „Radu-Vodă” din București și în alte biserici.