ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de români sunt printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat, anunță Digi24.
Potrivit sursei citate, în jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi și francezi – sunt blocați pe insula Samothraki.Turiștii se plâng că au rămas fără bani și fără mâncare.
 
Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor, care putea transporta doar pasageri nu și mașini.Ulterior, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.
 
În plus, situația este cu atât mai dramatică cu cât pe insula au izbucnit și incendii de vegetație, care iau amploare. Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Samothraki încă de săptămâna trecută.
 
Oficialii greci au anunțat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiștii.