Sute de români sunt printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat, anunță Digi24.
Potrivit sursei citate, în jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi și francezi – sunt blocați pe insula Samothraki.Turiștii se plâng că au rămas fără bani și fără mâncare.
 
Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor, care putea transporta doar pasageri nu și mașini.Ulterior, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.
 
În plus, situația este cu atât mai dramatică cu cât pe insula au izbucnit și incendii de vegetație, care iau amploare. Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Samothraki încă de săptămâna trecută.
 
Oficialii greci au anunțat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiștii.