ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul de televiziune on-line Syria TV, care transmite din Turcia pentru sirienii anti – al-Assad, continuă să ”țină” de știrea difuzată recent, potrivit căreia un șef al unui serviciu de informații român s-a întîlnit în screte zilele trecute cu președintele sirian.

”Serviciul Român de Informații Externe a refuzat să comenteze o știre exclusivă publicată de site-ul Syria TV despre vizita șefului agenției în Siria și întâlnirea sa cu șeful regimului, Bashar al-Assad, și directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luqa”, relatează azi postul on-line.

”Serviciul de Informații Externe a răspuns solicitării revistei române Newsweek de a comenta știrea spunând că agenția nu poate intra în detalii deoarece este o informație confidențială. Astfel, agenția nu a infirmat și nici nu a confirmat cele relatate de site-ul Syria TV.

Agenția și-a întemeiat nedeclararea pe faptul că datele solicitate sunt din categoria prevăzută la paragraful 12 din Legea nr. 544/2001, care sunt date exceptate de la liberul acces al cetățenilor.

Miercurea trecută, o sursă diplomatică europeană a declarat pentru Syria TV că șeful serviciilor de informații românești a vizitat Siria și s-a întâlnit cu șeful regimului, Bashar al-Assad, și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luqa.

Diplomatul european a adăugat, solicitând ca numele său să nu fie dezvăluit, că șeful serviciilor de informații românești a purtat cu el un mesaj comun din țara sa și din Cipru, Grecia și Italia, care indică dorința acestor țări de a restabili contactul cu regimul datorită lor. îngrijorarea cu privire la valurile de refugiați și teama de terorism” relatează Syria TV.

De menționat că președintele al-Assad continuă să critice dur SUA, el afirmînd azi, într-un interviu acordat programului ”Majoritatea globală” de pe Channel One, că ”Statele Unite profită de pe urma oricărui conflict, apoi se dau deoparte și urmăresc. Statele Unite transformă orice conflict într-o boală cronică periculoasă. America profită de pe urma oricărui conflict și apoi se dă deoparte și urmărește haosul în creștere, așteptând momentul în care poate da o lovitură decisivă”, a mai spus Assad, răspunzând la o întrebare despre escaladarea actuală a conflictului palestino-israelian. (B.T.I.)