ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redăm mai jos un nou șir de decese semnalate de presa internațională. Oamenii tineri de pretutindeni continuă să fie răpuși de acest fenomen al timpului nostru: SUA, Marea Britanie, Italia, printre țările ce au raportat ultimele cazuri tragice.
 
 
Familia și prietenii au rămas „complet distruși" după ce o mamă de 23 de ani, „plină de viață și amabilă", a murit în mod neașteptat, informează theboltonnews.

Beth Simpson (foto sus) a murit în Scoția pe 24 noiembrie, la o săptămână după ziua ei de naștere.

Toți cei care o cunoșteau pe Beth au descris-o ca fiind "frumoasă, atât în interior, cât și în exterior" și mulți o cunoșteau pentru personalitatea ei spumoasă, iubitoare de distracție și amabilă.

Beth a murit în mod neașteptat, cauza morții fiind neclară.

Una dintre cele mai bune prietene ale lui Beth, Lauren Killeen, spune că, deși s-a mutat înapoi în Scoția de la Halliwell în urmă cu câțiva ani, își făcea timp să o viziteze și să păstreze legătura.

Ea a spus: „Suntem cu toții în stare de șoc și cu inima frântă de moartea ei, iar acest lucru a distrus complet familia și ne-a frânt inimile tuturor. Beth era frumoasă pe dinăuntru și pe dinafară, toată lumea o cunoștea și o iubea pentru personalitatea ei plină de viață și iubitoare de distracție."
 
Vești sfâșietoare din Italia miercuri, 30 noiembrie, după ce s-a aflat că un băiat de 7 ani a murit subit în timp ce se juca cu prietenii în Castiglione d'Orcia, în provincia Siena, Toscana, realtează euroweeklynews.
 

Rayen, în vârstă de șapte ani, se juca pe stradă cu câțiva dintre prietenii săi de aceeași vârstă în Siena, Toscana, când s-a prăbușit brusc și a murit. Potrivit rapoartelor, în timp ce familia sa îl privea pe băiețel jucându-se cu prietenii săi, Rayen s-a prăbușit brusc la pământ. Părinții săi au sunat imediat la serviciile de urgență 118, în timp ce încercau cu disperare să îl resusciteze pe băiat.

La sosirea paramedicilor, copilul era încă inconștient.

Tânărul a fost transportat de urgență la Spitalul Scotte din Siena, însă a fost declarat mort la sosire.

S-a dispus efectuarea unei autopsii în cazul morții subite și neașteptate a băiețelului, după cum a relatat bigodino.it.

Gruparea sportivă Sanquirico d'Orcia, pentru care joacă fratele mai mare al lui Rayen, Zakaria, a adus un omagiu puștiului pe Facebook.

„O tragedie teribilă a zguduit profund întreaga comunitate din Castiglione d'Orcia și San Quirico: fratele mai mic al fratelui nostru Zakaria, jucătorul care a marcat golul victoriei împotriva lui Alberoro, și-a pierdut viața la doar 7 ani", se arată în postare.

„Îi îmbrățișăm cu tărie pe părinții lui Rayen și Zakaria și ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe. De asemenea, dorim să reiterăm extrema noastră compasiune într-un moment care ne lasă consternați".

Vestea morții băiatului vine după ce au fost puse la dispoziția presei italiene primele rezultate ale autopsiei comandate pe corpul lui Lorenzo Squillace, tânărul salvamar sănătos din San Benedetto del Tronto, în Italia, care a murit subit la vârsta de 18 ani.

În urma decesului tânărului din San Benedetto del Tronto, care a murit subit sâmbătă, 10 septembrie, a fost ordonată o autopsie de către procuratură iar acum au venit primele rezultate.
 

Potrivit primelor rezultate ale examenului autopsiei, în sângele tânărului s-a depistat o infecție necunoscutp care, după cum au confirmat medicii legiști.

Sâmbătă, 10 septembrie, Squillace s-a plâns că se simte rău, așa că mama sa l-a dus la Urgențe la Madonna del Soccorso din San Benedetto del Tronto.

Femeia îngrijorată a parcat afară și a intrat în fugă cu fiul ei, l-a lăsat cu medicii doar atât cât să găsească un loc de parcare, dar când s-a întors, l-a găsit pe Lorenzo deja intubat și pe moarte.

Tânărul era sănătos și nu avea probleme de sănătate anterioare, potrivit presei locale. El se antrena, se menținea în formă și sănătos și se crede că avea un stil de viață normal. Din păcate presa din penenisulă nu ne informează dacă tânărul era vaccinat, însă ținând cont de profesia lui de vară și cerințele dictaturii covid in Italia cel mai probabil era injectat cu un ser experimental covid.
 
Clarence Gilyard, un actor de film și televiziune cunoscut pentru rolurile sale din "Die Hard", "Walker, Texas Ranger" și "Top Gun", a murit. Avea 66 de ani, latimes.
 
A man with short black hair wearing a black suit and blue collared shirt

Universitatea din Nevada, Las Vegas, a confirmat luni decesul lui Gilyard într-o declarație împărtășită pe Instagram. Interpretul, regizorul și producătorul a fost, de asemenea, un profesor de film și teatru care a predat actorie pentru scenă și ecran la UNLV. Nu a fost precizată cauza decesului.

„Împărtășesc această veste cu profundă tristețe", a declarat Nancy Uscher, decanul Colegiului de Arte Frumoase al UNLV.
 
„Studenții săi au fost profund inspirați de el, la fel ca toți cei care l-au cunoscut. Avea multe talente extraordinare și era extrem de cunoscut în cadrul universității prin dedicarea sa pentru predare și prin realizările sale profesionale.A avut un public național și internațional prin activitatea sa celebră în teatru, în film și la televiziune. Generozitatea sa era fără limite - era întotdeauna gata să contribuie la proiecte și spectacole, oricum ar fi fost posibil. Ne amintim de Clarence cu bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce a contribuit la Colegiul de Arte Frumoase, la comunitatea UNLV și, prin realizările sale personale impresionante, la întreaga lume."

După ce a apărut în diverse filme și emisiuni de televiziune la începutul anilor 1980, Gilyard și-a făcut debutul pe marele ecran în rolul ofițerului de zbor al marinei Marcus "Sundown" Williams în filmul original "Top Gun" (1986).

Ulterior, el l-a interpretat pe Theo, hackerul de computere, în filmul clasic de acțiune "Die Hard" (1988), înainte de a juca rolul detectivului particular Conrad McMasters în serialul de succes cu mistere "Matlock" (1989-1993) și pe cel al partenerului de pe ecran al lui Chuck Norris, James "Jimmy" Trivette, în popularul serial polițist "Walker, Texas Ranger" (1993-2001).

Gilyard a obținut o diplomă de licență în arte teatrale la Cal State Dominguez Hills, precum și un masterat în interpretare teatrală la Southern Methodist University, înainte de a preda actoria la UNLV.

 
Jucătorul de fotbal american Aidan O'Connell și-a pierdut fratele.

Și apoi există a doua sa familie, familia mult mai mare a fotbalului american Purdue, pe care fundașul de șase ani continuă să se sprijine în urma tragediei care a avut loc înainte de meciul de sâmbătă seara din campionatul de fotbal Big Ten, începe un articol publicat de detroitnews.
 Aidan O'Connell against Indiana
 
O'Connell a obținut victoria de sâmbăta trecută cu cei de la Big Ten West împotriva Indiana, aruncând pentru 290 de yarzi  - toate acestea în timp ce echipa sa știa prin ce suferință trecea, în timp ce restul fotbalului universitar nu știa. Fratele mai mare al lui O'Connell, Sean, a murit brusc săptămâna trecută.

Sean O'Connell a fost unul dintre cei cinci frați ai lui Aidan și a murit săptămâna trecută, a confirmat Aidan într-o declarație postată pe Twitter duminică după-amiază.

A doua zi, O'Connell a anunțat moartea fratelui său. Nu a fost anunțată cauza decesului; NBC 5 din Chicago a declarat că luni a fost efectuată o autopsie, care indică chipurile „cauze naturale”, respectiv probleme cardiace.

„Sean nu a fost doar unul dintre cei mai mari fani ai fotbalului de la Purdue, dar a fost un fiu, un frate și un prieten mai bun", a scris Aidan O'Connell pe Twitter. „El a luminat orice cameră în care intra, iar toți cei care îl cunoșteau mărturisesc despre bucuria lui contagioasă.”
 
O proaspătă mămică și-a văzut bebelușul doar câteva secunde înainte de a face stop cardiac și de a muri, lăsându-și soțul să-și crească singur fiul. Bernadette Horsey s-a prăbușit în timpul nașterii fiului său Tim, pe care a reușit să-l vadă doar o clipă înainte de a se stinge tragic la doar 31 de ani, la scurt timp după aceea, scrie derbytelegraph.  Soțul ei, Aaron, din Beeston, Nottinghamshire, nu s-a consolat și a cerut acum o anchetă pentru decesul subit al soției sale, care a avut loc la începutul anului.
 
 Aaron said his wife was 'absolutely lovely'
 
Soțul ei devastat a rememorat evenimentele îngrozitoare din 19 ianuarie anul acesta, când Bernadette a născut la Royal Derby Hospital. Deși a spus că îngrijirea soției sale a fost „în general destul de mică, cu o operație cezariană pentru a-l aduce pe lume pe fiul lor decurgând "fără probleme", el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a lui Bernadette la scurt timp după nașterea bebelușului Tim, când proaspăta mămică a intrat în stop cardiac, relatează NottinghamshireLive.

Aaron a spus că în jur erau o mulțime de cadre medicale, dar niciunul dintre ei nu a observat că Bernadette a intrat în stop cardiac și a precizat că nimeni nu a fost desemnat să o supravegheze, deși tocmai născuse. El a adăugat că lui Bernadette i s-a administrat oxitocină, care este folosită pentru a favoriza evoluția travaliului și pentru a provoca contracții, și crede că aceasta ar fi putut contribui la stop cardiac sau a fost administrată în timpul acestuia.

„Trebuie să te îngrijorezi cum de o întreagă echipă de profesioniști din domeniul medical nu observă când o femeie a intrat în stop cardiac", a spus Aaron. „Nu era nimeni care să o supravegheze în acel moment anume și a fost imediat după ce Tim s-a născut".

Aducându-i un omagiu regretatei sale soții, Aaron a spus că era „absolut adorabilă" și că avea mulți prieteni. El a spus că la înmormântarea ei a fost un "flux nesfârșit de oameni care aveau povești autentice și înduioșătoare" despre Bernadette. "Ai fi putut umple sala de două ori cu oameni care aveau astfel de povești", a spus Aaron.

Aaron și Bernadette, care lucrau la Spitalul Universitar din Nottingham (NUH), au decis să se mute la Derby, deoarece, ea  era „extrem de conștientă" de problemele din cadrul serviciilor de maternitate ale NUH.

Dr. James Crampton, director medical interimar la Spitalele Universitare din Derby și Burton, a declarat: „Nu am avut nicio problemă cu acest lucru: „Condoleanțele noastre sunt lui Aaron și familiei sale în aceste momente dificile". Ei au declarat că nu există nicio perioadă în timpul unei proceduri în care pacientul să nu fie atent supravegheat, adăugând că oxitocina este administrată ca o practică normală în timpul operațiilor cezariene, deoarece reduce riscul de hemoragie post-partum.

Serviciul de medicină legală din Derby și Derbyshire a confirmat că investighează moartea doamnei Horsey.
 
O comunitate din nordul Westchester deplânge pierderea unuia dintre ofițerii săi de poliție care a murit în mod neașteptat în noaptea de Ziua Recunoștinței, informează dailyvoice.
 Gregory Jones of the Peekskill Police Department died suddenly on Thursday, Nov. 24 at the age of 48.

Zeci de persoane au venit marți seară la un priveghi cu lumânări în fața sediului poliției din Peekskill pentru a onora viața ofițerului Gregory Jones.

În vârstă de 48 de ani, acesta a petrecut mai mult de două decenii în cadrul departamentului, inclusiv ca ofițer de resurse școlare locale și instructor D.A.R.E.

El a fost amintit pentru un zâmbet contagios, o pasiune pentru a-i ajuta pe ceilalți și o dedicare față de comunitate.