ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ședința de Guvern de joi, premierul Florin Cîțu (PNL) i-a demis pe cei 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR-PLUS. Hotărârea a fost deja trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, relevă Antena 3

Florin Cîțu n-a făcut decât să-și definitiveze planul exprimat miercuri, când i-a demis pe secretarii de stat susținuți de USR-PLUS, de a-i demite și pe prefecții și subprefecții formațiunii conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș, sub pretextul că nu mai poate avea încredere în oamenii care au făcut pactul cu AUR și, eventual, PSD. În fapt, useriștii colaboraseră punctual cu AUR pentru a depune o moțiune de cenzură contra guvernului Cîțu, dar punctaseră foarte clar că aceasta nu este o alianță și că ei doresc să guverneze în continuare alături de PNL, dar fără Cîțu premier. Cum moțiunea de cenzură nu a avut rezultatul scontat, miniștrii USR-PLUS și-au depus marți demisiile. A doua zi, premierul a trecut la epurarea cadrelor loiale fostului aliat de guvernare.  

„Mi s-ar părea normal ca, totuși, dacă nu mai ești la guvernare, să plece tot aparatul”, a spus, miercuri, Florin Cîțu, întrebat dacă poate confirma informația pe surse conform căreia joi, 9 septembrie, ar urma să îi demită pe toți cei din USR-PLUS din aparatul administrativ.