ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reproducem aici o frescă a zilelor pe care le trăim azi, realizată de reputatul economist clujean Emil Culda:

„Am ajuns s-o trăim și pe aceasta. Un Guvern moluscă, "în fruntea" căruia se află o nulitate, un gargaragiu, fără nicio profesie certificată de vreo practică relevantă, plin de impostori și submediocri, fără nicio idee coerentă privind economia. Un președinte (altă nulitate) preocupat doar de propriul confort și tot mai arogant, greoi și cu reacții tălâmbe, răzbunător și cât se poate de modest înzestrat intelectual, dezbinator și întreținător al urii, nedemocratic și violator al Constituției (în fapt și șef de partid / guvern). Această combinație catastrofală pentru politica românească, fără opoziție în fapt, a prins pe deplin gustul DICTATURII.

Nici nu-i de mirare, având în vedere reacțiile anemice și complice ale unui Parlament slab, plin de trădători, de persoane șantajabile și de securiști, respectiv lipsa reacțiilor hotărâte ale societății românești, la aceste grave derapaje de la DEMOCRAȚIE.

Da, am ajuns să interzicem EXERCITAREA DREPTULUI LA CREDINȚĂ și să discriminăm pe criterii religioase. În toată această degringoladă a democrației românești și în această gravă călcare în picioare (a câta oară în ultimii 15 ani!!!) a CONSTITUȚIEI și DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR INDIVIDUALE sunt implicate cine altcineva decât aceleași structuri de opresiune și forță (poliție, jandarmerie, justiție), "ajutate" din umbră de păpușarii și securiștii (trădătorii) care țin captivă România.
 
 
Cum adică să n-am eu dreptul să mă rog și să mă închin acolo unde vreau și-mi cere inima, decât doar pe bază de CARTE DE IDENTITATE ???!!!. Unde s-a mai pomenit așa ceva, în afară de țările conduse de dictaturi comuniste sau de alte regimuri totalitare ??!! Și nici acolo și nici în acele perioade, nu cred să fi fost cazuri similare. În orice caz, la noi și în speță la Iași, la moaștele SFINTEI PARASCHEVA, nu!

Cine și ce anume ar fi împiedicat acest guvern moluscă, INDIFERENT DE DURATA PROCESIUNILOR, să impună toate măsurile de prevenție, să supravegheze respectarea acestora și a ordinii publice și să lase credincioșii creștini să facă ceea ce simt și cred?? CINE??? Nimeni și nimic, în afara imposturii lui și a unui președinte progresist fără Dumnezeu, a beției puterii, a prostiei și aroganței fără margini, a totalului dispreț față de poporul care le-a dat această putere și față de care s-au învățat să nu aibă nicio responsabilitate și nici un respect.

Asistăm la una dintre cele mai GRAVE FAPTE DE GUVERNARE de după 1989. Sub imperiul FRICII, desigur, pentru că așa s-a procedat mereu. A fost, se pare, suficient ca acești impostori politici să scoată la înaintare mereu doar un felcer și un milițian ... de serviciu (fără nicio conotație peiorativă referitoare la cele două profesii onorabile și foarte importante în orice societate: personalul sanitar și polițistul). Și iată că, de când a început, practic, isteria Covid, pe nesimțite și foarte repede s-a ajuns și aici.

Suntem în cea de a opta lună în care în România, sub imperiul FRICII, induse pe toate canalele media și de propagandă, nu auzim și nu vedem că s-ar face altceva, în legătură cu așa-zisa pandemie Covid, decât : "Poartă masca! Păstrează distanța! Spală-te pe mâini! Respectă restricțiile impuse de autorități!". Adică exact ceea ce puteau produce doi lucrători onorabili (un felcer și un milițian!) din sistemul de sănătate și cel de ordine publică, trași la sorți să facă "de serviciu" în locul Guvernului moluscă . Și chemați din când în când, să prezinte câte un raport unui președinte fericit că s-a ales din nou, pentru 5 ani, cu un "servici" atât de bun. Iar acum este de-a dreptul încântat că poate fi în sfârșit în prim plan, semnând cu multă solemnitate... decrete de "urgență" și de "alertă". Ce tare! Nu ?! Ce-i drept, toți aceștia, în această formație, n-au avut o misie prea grea deoarece "efortul" intelectual și "răspunderile" asumate au fost și sunt doar în limita puterilor și înzestrărilor lor native, să zicem așa. N-au avut nevoie de mai mult și nici n-a existat vreo dată în această... perioadă vreun risc de a da vreo socoteală în fața cuiva. Deocamdată! Societatea SPERIATĂ, pe bună dreptate la început, când au apărut primele informații și imagini (unele clar dovedite, ulterior, drept mincinoase), a urmat și a respectat, am putea spune fără crâcnire, într-o majoritate covârșitoare, toate restricțiile și cerințele acestor "autorități". Și o face și în continuare.

Totuși, în viziunea diverșilor felceri și milițieni "de serviciu" ai Guvernului moluscă și ai locatarului rătăcit în Palatul din dealul Cotroceni, dacă mai sunt probleme și/sau dacă diverse statistici pun în evidență creșterea numărului de cazuri de infectări, internări, decese etc., principalul vinovat este cine altcineva decât cetățeanul, adică ROMÂNUL (indisciplinat, iresponsabil, prost,...infectat etc.). Adică POPORUL (populația)! Ele, "autoritățile", n-au nicio vină și nicio altă responsabilitate privind gestionarea crizei și isteriei induse, pentru că, nu-i așa, au făcut totul... tovarăși. Poporul e de vină, bre! O spun și ele, o spune propaganda oficială (mass-media în proporție înspăimântătoare), precum și alte diverse trompete propagandistice aflate în slujba puterii (intelectuali/ savanți/cercetători/universitari "angajați și responsabili", parlamentari etc.). O spun și cei neîntrebați de nimeni, dar extrem de "responsabili" și dornici să fie auziți sau să facă ordine... în societate. Aceștia în mare măsură fac parte din categoria unor intelectuali imbecili, dar foarte convinși că ei reprezintă progresul și că sunt mult superiori poporului inept și ignorant. Cum altfel (?!). Aceștia toți, pe care i-am numit în postările mele anterioare alfabeții (alfabetizații) nefuncționali, în ticăloșia și trufia lor nemăsurate, combinate cu multă-multă ură, trudesc din greu la șubrezirea societății și a democrației românești (în ultimii 15 ani cu precădere !).

Aici am ajuns. Guvernul moluscă, condus de fapt de către un președinte fără nicio anvergură politică, administrativă sau intelectuală, dar repede deprinzător al gustului dictaturii, nu a întreprins practic aproape nimic relevant pentru "lupta" propriu-zisă cu așa-numita pandemie virală Covid-19. De fapt, cum poți avea pandemie dacă n-ai avut (declarată) epidemie (tu și alte țări !)? Doar pe baza unor comunicate și indicații "prețioase"a unei fundații internaționale plină de birocrați și foarte politizată, OMS?!. Când spun că "autoritățile" practic nu au întreprins nimic relevant, mă refer la dotarea secțiilor specializate (ATI) cu aparatură suficientă și performantă, angajarea (formarea) de personal calificat, inclusiv la DSP-uri, care încă nu știu (nu pot) să-și facă treaba, sistemul de testare, aprovizionarea cu medicamente și alte materiale sanitare suficiente etc. Sigur, în afară de exasperantele slogane "poartă mască, arată că-ți pasă, păstrează distanța, spală-te ș.a.m.d.". Sau, dacă au făcut, informațiile publice, clare și complete în acest sens, lipsesc. Nu mai vorbesc despre sistemul de raportare, de coerența și credibilitatea acestor date și informații. Și nici de isteria indusă și agresivitatea unor politruci medici sau de tăcerea (suspectă) a medicilor, în general, cu foarte puține excepții, privind starea de fapt în sistemul sanitar românesc. Ce să mai spunem despre arestările asimptomaticilor și restricțiile de liberă circulație pe criterii de vârstă, despre experiențele îngrozitoare ale unor pacienți și familii cu sistemul sanitar și spitalicesc, (?!). Da, toate acestea au făcut ca încrederea cetățenilor în "autorități" (politice, instituționale, medicale) să scadă dramatic.

Iar acum, am împânzit cu polițiști și jandarmi un oraș, pentru a opri CE ??? Dreptul și libertatea fundamentală la credință și opțiune religioasă. Un mare abuz, o mare rușine și o mare ticăloșie a impostorilor politici pe mâna cărora a încăput România! CONSTITUȚIA ȘI DEMOCRAȚIA SUNT ÎNCĂLCATE GROSOLAN!!!

Dar suntem și în fața unei ÎNCERCĂRI DECISIVE pentru credincioșii creștini, pentru toate cultele și confesiunile care cred în Mântuitorul nostru Iisus Hristos și nu numai. Vocea celor care păstoresc, alături de cea a credincioșilor, trebuie să se AUDĂ! Puternic! Acum!

Bunul Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească atât pe noi, cât și pe toți smintiții și rătăciții mai sus pomeniți, prin Duhul Său pe calea către El! Și pentru ei trebuie să ne rugăm. Doamne, ajută!".
 
Pentru că acest text, postat duminică pe contul de Facebook al lui Emil Culda, a fost întâmpinat de o mulțime de reacții (200 de comentarii, 206 distribuiri și 430 de like-uri sau alte „sentimente”), economistul clujean a simțit nevoia să revină luni cu explicații. Publicăm, mai jos, o serie de „completări la povestea cu milițianul și felcerul de serviciu”: 
 
„Aș putea începe cu observația foarte bună a unei persoane dragi mie "Ai deschis cutia Pandorei...". Și într-un fel așa este. Se vede bine din comentariile făcute la postarea mea de ieri.

Le mulțumesc celor care  mi-au transmis cuvinte frumoase de apreciere pentru acest text în care se regăsesc și gândurile (frământările) lor! Le mulțumesc de asemenea celor care au găsit de cuviință să mă ...apere de atacurile virulente și uneori imunde ale unora dintre cei care din diverse motive au găsit de cuviință, la rândul lor, să-și exprime astfel dezacordul cu cele spuse de mine. Se vede treaba că nu am doar "prieteni pe FB" ci și prieteni adevărați, cărora le mulțumesc încă o dată. De partea cealaltă însă, și mai interesant, am fost certat (uneori foarte rău), insultat direct sau indirect, de către toată lumea, prieteni (?!), "prieteni FB" și diverși necunoscuți foarte viteji și vehemenți din mediul virtual. Mă așteptam, poate cu una-două excepții, la toate acestea! Avem de-a face și în acest caz cu o oglindă cât se poate de clară a atât de contorsionatei societăți românești. Cu efectele urii și otrăvii cu care România este injectată sistematic în ultimii 15 ani. Doamne ferește!
 
În aceste condiții, pentru că pe parcursul zilei de azi nu am avut timpul necesar, voi face în continuare unele precizări necesare și lămuritoare asupra subiectului și comentariilor acuzatoare, invectivelor cu pretenții de "argument” etc. Urmează ca și la comentariile propriu-zise să dau cuvenite răspunsuri, dar foarte scurte, pe măsură ce timpul îmi permite. N-am de gând să port polemici inutile. În textul propriu-zis , dacă este citit cu atenție, fără patimă și prejudecăți, cred că am spus foarte clar ce cred și consider că trebuie spus. Atât în legătură cu apucăturile actualei conduceri politice a României, cât și cu problemele cauzate de Covid – 19.

Așadar,
1.Subiectul principal al postării mele se referea la ÎNCĂLCAREA GRAVĂ A DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR INDIVIDUALE de către actuala conducere politică a României (incompetentă și disprețuitoare față de cetățeni) prin IMPUNEREA DE  MĂSURI ȘI TENDINȚE DICTATORIALE. Chestiunea privind LIBERTATEA RELIGIOASĂ și cazul pelerinajului la Iași pentru închinare și rugăciune la moaștele SFINTEI PARASCHEVA, chiar dacă este la fel de importantă, a fost secundară ca subiect. Nu am contestat și nu contest nici existența virusului (Covid-19), nici măsurile de prevenire și protecție dispuse, nici pericolul și gravitatea bolii în unele cazuri și  nici problemele foarte dificile cu care se confruntă sistemul sanitar și personalul medical în această perioadă, când numărul cazurilor de infectare este în creștere. Îmi pun însă întrebări și am îndoieli în legătură acțiunile întreprinse și cu corecta informare de către instituțiile responsabile, privind situația de fapt. Frica indusă de către acestea și menținerea unei adevărate isterii, inclusiv prin antagonizarea unor grupuri din cadrul societății, mă fac atât pe mine cât și pe alții să nu mai avem încrederea necesară, mai ales în aceste împrejurări. Atîta tot!

2..Din punct de vedere politic, am îmbrățișat și îmbrățișez ideile și crezurile gândirii conservatoare adaptată vremurilor și nevoilor (provocărilor) actuale, având drept valori centrale: familia, proprietatea, credința în Dumnezeu și morala izvorâtă din aceasta, tradițiile și identitatea de neam. Progresismul globalist și neomarxismul în diversele lui forme, manifestate agresiv mai ales prin ideologia corectitudinii politice, le consider periculoase și ducând într-o singură direcție, cea a totalitarismului și dictaturii. Eu, unul, nu vreau să mai repet o dată această lecție a istoriei, din care se pare că mulți n-au învățat nimic. 

3.Acuzele violente cum că am scris un text plin de patimă și ură, că sunt desigur un pesedist, trompetă nu știu de care, că sunt adept al unor teorii ale conspirației contestând existența Covid -19,că îndemn la nesupunere și nu recunosc eforturile "autorităților”, că Doamne ferește ” nu-mi pasă” etc. n-au nici un suport real . Celor isterizați și supărați, le recomand să mai citească o dată textul cu atenție. Toate aceste etichetări și acuze fac parte din arsenalul (clișeele, lozincile) propagandei oficiale, deservite de către cei pe care i-am pomenit în text. Întodeauna aceste reacții apar dacă cineva își permite să pună în vreun fel la îndoială măsurile, acțiunile sau deciziile "autorităților”. Sau să pună pur și simplu întrebări în legătură cu acestea. Iar eu, ce-i  drept, mi-am permis să vorbesc foarte acuzator cu privire la competențele și acțiunile actuale ale autorităților politice din România. N-am fost niciodată vreun aducător de osanale vreunui partid sau personalitate politică din România. PNȚCD are locul lui special în inima mea. De criticat însă, da. Dar nici măcar asta foarte des, ci doar atunci când anumite limite au fost depășite. După cum ușor se poate vedea pe pagina mea nu subiectele politice sunt cele mai frecvente (importante). Ar fi bine să vizitați puțin și profilul unora dintre … avocații acuzării (mele), pentru a le vedea cât se poate de clar simpatiile lor politice și încrâncenarea de activiști.

4.Ceea ce caracterizează însă foarte bine profilul acestor critici ai mei este acea atitudine de superioritate olimpiană și de total dispreț pentru oamenii obișnuiți în general și credincioși în special (mulți dintre ei, n-am nicio îndoială, mult peste nivelul lor intelectual și spiritual), pe care-i numesc însă proști, medievali, iresponsabili, gloată etc. E atitudinea tipică … alfabetizaților nefuncționali, aroganți și sfertodocți. Nu vreau să insist asupra "concepțiilor” și cunoștințelor lor foarte "moderne”, dacă nu chiar ... ”științifice” privind credința, religia, teologia etc. Cîteva propoziții (clișee) sunt suficiente  pentru un cititor cu minime cunoștințe și preocupări în acest domeniu pentru a le evalua nivelul de cunoaștere. Aceeași atitudine și superioritate tipică omului suficient și complexat o au și față de poporul român, de ...români în general. Nu de puține ori clamează cu mult năduf că le este rușine că sunt români. Ce-ar mai fi de spus ?! Cam atît și Doamne ajută!

P.S. Pentru a încheia într-o notă..."optimistă politic", sincer eu cred că  PSD deja a îndeplinit...aproape toate condițiile ca să dispară cât mai curând de pe scena politică românească, chiar dacă nu-și va putea lua cu el fratele geamăn (PD, metamorfozat în fel și chip până a absorbit PNL) împreună cu care s-au născut din FSN. O merită, din multe motive! A cam arătat de ce este în stare, începând cu 1990 , dar mai ales în ultimul timp. Pe de altă parte, spre stupoarea unora ar dispărea și  cauza tuturor relelor (vinovatul de serviciu din ultimii ani), iar ceilalți ar avea terenul liber pentru a arăta ce pot (??!!). Sigur, nu spun că ar fi bine fără o stânga social-democrată și doar cu una neomarxistă, că n-ar fi. Și evident că n-ar fi nici democratic, nici potrivit, chiar dacă cel care își bate joc de prerogativele prezidențiale o clamează într-una, ca un patefon stricat. Dar parcă ar merita cel puțin pentru o ...peroadă, pentru a ne lămuri o dată pentru totdeauna cu cine avem de-a face”.