ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa internațională anglo-saxonă scrie din nou despre cazurile șocante petrecute în ultimul timp. Printre acestea se află tineri sportivi, sau studenți în floarea vârstei, plini de energie, care suferă o moarte subită, sau chiar adulți sănătoși care au reacții adverse la vaccin din SUA, MAREA BRITANIE, IRLANDA și JAPONIA. 
 
SUA: Anthony "Rumble" Johnson, un luptător de MMA la categoria grea ușoară care a avut 23-6 în cariera sa, a murit. El avea 38 de ani, relatează foxsport.

În septembrie 2021, Johnson a postat pe Instagram că are nevoie de „cât mai multe rugăciuni" și că se află într-o luptă, precizând că „NU ESTE Covid”. Bellator MMA a anunțat duminică moartea lui Johnson pe rețelele de socializare. Un purtător de cuvânt al Bellator a declarat că Johnson era bolnav de mai bine de un an. La 17 mai, Johnson a postat pe Instagram că a primit vești bune de la medicul său, spunând că au existat „mari îmbunătățiri".

Dar, la sfârșitul lunii octombrie, managerul lui Johnson a vorbit cu ESPN, spunând că Johnson „trece prin niște probleme de sănătate în acest moment... nu se simte bine".

Daniel Cormier, dublu olimpic și luptător de MMA, și-a exprimat condoleanțele online, spunând că "pentru un tip care a băgat frica în inima atâtor oameni (sic), (el) era o persoană grijulie".

„De la mesaje aleatorii la verificări în timpul pierderii", a spus Cormier. „Ce persoană a fost... uneori viața nu pare corectă".

Johnson a luptat în UFC din 2007 până în 2017, pierzând mai ales de două ori în fața lui Daniel Cormier în meciuri pentru titlul la categoria grea ușoară. Johnson a concurat în trei categorii de greutate pentru UFC și și-a stabilit o reputație ca un boxer puternic și un favorit al fanilor pentru abordarea sa agresivă, bazată pe lovituri în MMA.

Johnson s-a retras în 2017 din UFC după a doua înfrângere la titlu în fața lui Cormier, dar a revenit în competiție cu Bellator pentru un singur meci în 2021, înainte ca problemele sale de sănătate să se agraveze.
 
 FOTO:

Anthony Johnson's post a year before death
 
SUA: Crispin Hollings, un homosexual care a fost un lider al comunității LGBTQ din cartierul Castro și a lucrat ca director financiar al Biroului șerifului din San Francisco, a murit la 10 noiembrie, potrivit  EBAR.COM

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a domnului Hollings, se pare că acesta a suferit un atac de cord.

Dl Hollings, un rezident din Castro, a fost trezorier al Castro/Upper Market Community Benefit District, a declarat directorul executiv Andrea Aiello. De asemenea, a fost implicat în Castro Country Club, un centru comunitar sobru din cartier.

Aiello, o lesbiană, a scris într-un e-mail că a fost „șocată" de decesul subit al domnului Hollings și a avut nevoie de timp înainte de a face alte comentarii.

Ea a precizat că dl Hollings s-a alăturat consiliului CBD în octombrie 2018 și a devenit trezorierul acestuia în februarie 2019.

Billy Lemon, un bărbat homosexual care este director executiv al clubului de țară, a declarat că dl Hollings s-a alăturat consiliului de administrație al organizației non-profit anul trecut. Înainte de aceasta, domnul Hollings a fost implicat în club timp de aproximativ un deceniu, a declarat Lemon într-un scurt interviu telefonic.

El a refuzat să facă alte comentarii vineri, spunând că el și prietenii domnului Hollings încă procesau vestea tristă a decesului său.

Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, Tara Moriarty, a emis o declarație vineri după-amiază târziu și a exprimat condoleanțele departamentului față de soțul domnului Hollings, Luis Hollings Casillas.

Ea a adăugat că domnul Hollings a fost un "membru apreciat și valoros al familiei Biroului nostru al șerifului. A fost un ofițer financiar șef de lungă durată în orașul și comitatul San Francisco și a lucrat alături de mulți dintre noi atât în cadrul SFSO, cât și în alte departamente ale orașului".

Potrivit site-ului web al biroului șerifului, domnul Hollings s-a alăturat departamentului în calitate de director financiar în septembrie 2016. El a supravegheat serviciile financiare ale biroului și a gestionat echipa de 12 persoane care se ocupă de finanțe și salarizare. Dl Hollings l-a consiliat pe șeriful Paul Miyamoto și pe membrii echipei de conducere executivă cu privire la aspectele financiare ale departamentului, inclusiv bugetul anual de funcționare al biroului șerifului. De asemenea, el a furnizat analize financiare în timp util, se arată pe site-ul web.

Înainte de a se alătura biroului șerifului, dl Hollings a lucrat pentru Comisia de utilități publice din San Francisco ca director de planificare financiară, unde a stabilit tarifele pentru apă, canalizare și energie electrică publică, se arată pe site-ul web.
 
FOTO:
Crispin Hollings. Photo: Courtesy SF Sheriff's Office
 
SUA:  Un căpitan de poliție din Bayonne a murit în timpul serviciului, după ce a servit departamentul timp de 37 de ani, potrivit New Jersey.

Paul Jamolawicz, în vârstă de 61 de ani, a decedat vineri seară, potrivit șefului poliției din Bayonne, Robert Geisler.

„Cu inima strânsă trebuie să anunț decesul căpitanului Paul Jamolawicz din cadrul Departamentului de Poliție Bayonne", a declarat Geisler. „Căpitanul Jamolawicz a murit în mod neașteptat în această seară, în timp ce se afla la datorie în slujba comunității noastre. În numele orașului Bayonne și al Departamentului de Poliție Bayonne, aș dori să transmit condoleanțe familiei Jamolawicz."
„Paul și-a iubit familia din toată inima și din tot sufletul și va fi regretat pentru totdeauna de cei care au avut onoarea și privilegiul de a-l cunoaște", se arată în necrolog.

Jamolawicz a fost, de asemenea, un proprietar de afaceri locale. El a deținut First Street Wash & Dry în momentul decesului său și anterior a deținut Manny's Liquor Store.

„Cu inimile îndurerate am aflat de moartea subită, în timpul serviciului, a căpitanului Paul T. Jamolawicz din Bayonne", a declarat Poliția de Stat pe rețelele de socializare, adăugând că acesta „și-a dedicat viața serviciului".
 
 VIDEO:
 
 
SUA: Clubul de fotbal Adelaide deplânge moartea șocantă a jucătoarei Heather Anderson, jucătoare din prima ligă AFLW.

Clubul a dat luni o scurtă declarație prin care a confirmat că medicul militar a decedat din păcate la vârsta de 28 de ani.

„Adelaide Football Club este profund întristat de decesul neașteptat al jucătoarei de primă ligă Heather Anderson. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia și prietenii ei", se arată în declarație. Anderson a devenit prima jucătoare din Teritoriul de Nord recrutată de Adelaide Crows în 2016.

Ea a fost preluată cu opțiunea 10 și avea să joace în campania de primă ligă a lui Adelaide din 2017.

Anderson a devenit rapid o favorită a fanilor datorită echipamentului ei de încredere de culoare roz.

Într-o declarație, șefa AFLW, Nicole Livingstone, și-a exprimat compasiunea față de familia și prietenii lui Anderson.

„Cuvintele nu pot exprima tristețea profundă în rândul comunității AFL și AFLW în acest moment. Sincerele noastre condoleanțe se adresează familiei Anderson", a declarat Livingstone.

„În numele AFL, aș dori să-mi exprim cea mai profundă compasiune față de familia, prietenii și colegii lui Heather".
 
FOTO
 
Heather Anderson of the Crows looks to pass the ball during the round four AFL Women's match between the Fremantle Dockers and the Adelaide Crows at Fremantle Oval on February 26, 2017 in Fremantle, Australia. (Photo by Will Russell/AFL Media/Getty Images)
 
IRLANDA: O comunitate irlandeză a rămas "cu inima frântă" în urma morții unei tinere adolescente. Grace Rush din Greystones, Co Wicklow, a murit din păcate miercuri, lăsând un nor de întuneric peste toți cei care o cunoșteau, potrivit The Mirror.

Au curs omagii pentru talentata pasionată de sport, care este amintită ca având "cei mai perfecți "ochi zâmbitori" și era întotdeauna „un far de lumină", strălucitoare și radiantă"

Wicklow Ladies Football a intrat pe Facebook pentru a-și exprima condoleanțe familiei și pentru a-i aduce un omagiu adolescentei.

„În acest moment, trimitem toată dragostea și cele mai sincere condoleanțe comunității îndurerate din Greystones în general, clubului Eire Og și familiei Rush îndurerate și cercului larg de prieteni tineri ai lui Grace Rush în special, cu privire la moartea bruscă a acestui tânăr jucător minunat. Fie ca sufletele celor două să se odihnească pentru totdeauna în pace".
 
 FOTO:
 

MAREA BRITANIE: Au fost aduse omagii sincere unui tânăr din Stevenage care a murit în mod tragic la vârsta de 20 de ani. Daneil Duyungan, care era student la Universitatea din Nottingham, a murit pe neașteptate pe 30 octombrie, după ce s-a simțit rău la o petrecere de Halloween cu prietenii, potrivit surselor.

Studentul era în al doilea an de studiu la Inginerie Aerospațială și visa să devină inginer, la fel ca unchiul său. Acum, prietenii și familia, precum și facultatea universității, i-au adus un omagiu.

 „Era un suflet atât de blând, chiar și eu, ca mamă, puteam simți că nu exista agresivitate în el, era întotdeauna foarte politicos și plin de tact. Când era copil, îi plăcea să se ocupe de bricolaj, așa că i-am spus că cred că ai fi foarte bun pentru inginerie. Când toți copiii au fost întrebați despre ce ambiții are, el a spus că vrea să fie inginer, la fel ca unchiul său." a spus mama sa..

Linda a explicat că fiul ei a știut dintotdeauna ce vrea să facă și că i-a plăcut să studieze la universitate. Ea a spus: „Când a primit e-mailul pentru al doilea an, mi-a arătat lista de materii, iar eu mă uitam la lista de materii pe care urma să le aibă pentru întregul an.”
 
Acesta era un tânăr strălucit. 

Profesorul Sam Kingman, Pro-Vice-Cancelar pentru Facultatea de Inginerie de la Universitatea din Nottingham, a declarat: „Daniel a fost un student foarte popular: Ne-a frânt inima să aflăm vestea morții subite a lui Daniel Duyungan. Daniel a fost un student strălucitor și talentat, care era popular atât în rândul personalului, cât și al colegilor săi de la Facultatea noastră de Inginerie, și ne va lipsi foarte mult.”
 
FOTO:
 
 Daniel Duyungan with his team's robot
JAPONIA: Un oraș din centrul Japoniei spune că o femeie care s-a îmbolnăvit brusc și a murit sâmbătă după ce a primit un vaccin împotriva coronavirusului nu a fost tratată pentru anafilaxie, o reacție alergică severă. Orașul spune că femeia avea în jur de 40 de ani, iar vaccinul a fost a patra doză, relatează nhk.

Un oficial din orașul Aisai a declarat vineri reporterilor că femeia a vomitat și a încetat să mai respire după ce a fost vaccinată. El a spus că personalul medical de la locul de vaccinare i-a făcut resuscitare. El a mai spus că un medic i-a spus unei asistente medicale să îi administreze adrenalină, dar asistenta nu ar fi putut face acest lucru deoarece nu a putut fi localizată o venă.

Oficialul a declarat că autoritățile municipale nu știu dacă medicul a crezut că femeia a avut o reacție alergică. Medicul ar fi spus că femeia i-ar fi spus unei asistente că nu se simte bine. Medicul ar fi suspectat, de asemenea, că ceva nu era în regulă cu plămânul femeii, deoarece voma ei conținea sânge.

Oficialul a declarat că personalul medical a făcut tot ce a putut, dar că, din păcate, femeia și-a pierdut viața.

Tot vineri, Ministerul japonez al Sănătății a dezvăluit că două femei au murit după ce au primit vaccinul Pfizer pentru subvarianta BA.5. Acesta precizează că femeile aveau 42 și 87 de ani. Acesta mai spune că femeia de 42 de ani a murit după ce a primit vaccinul sâmbătă.

Ministerul spune că peste 2,8 milioane de persoane din întreaga țară au primit vaccinul de la începutul implementării, în octombrie.

Ministerul intenționează să adune mai multe informații și să ceară experților o evaluare.

Între timp, un grup de studiu din cadrul ministerului a anunțat rezultatul primului său studiu privind efectele secundare ale vaccinurilor care vizează subvarianta BA.1 Omicron. Grupul spune că efectele secundare apar cel mai frecvent a doua zi după injecții, iar simptomele sunt, în general, aceleași cu cele experimentate după a treia injecție.