ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


COMUNICAT DE PRESĂ

Față de articolele publicate în ziarul Replica Online  și Ziua de Constanța  în care sunt menționate numele Arhiepiscopiei Tomisului și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, precum și anumite asocieri între acestea și diferite persoane și evenimente,  Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.

2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține deocamdată informații referitoare la identitatea și intențiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat și, eventual, a/au prelucrat aceste conversații telefonice private, fără acordul/consimțământul persoanelor înregistrate, acest lucru fiind, în accepțiunea noastră, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale consfințite de Constituție și apărate de lege. S-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete și eventualele sancțiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3).

3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu (foto dreapta - n.n.) din funcția de Consilier Media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic (foto stânga - n.n.).

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Titlul aparține Redacției ActiveNews

Citiți și DIABOLICUL DE LA PATRIARHIE

PS: Ultima oară când ActiveNews l-a pomenit pe fostul purtător de cuvânt de la Tomis a fost când acesta i-a luat apărarea încă purtătorului de cuvânt de pe Dâmbovița, respectiv în acest context:

„Numeroși creduli sau tovarăși de listă s-au angrenat pe acest drum al denigrării ActiveNews și dezavuării informațiilor apărute în premieră despre Familia Curticeanu-Popa-Bănescu contestând cu sârg și abnegație articolul pe baza unui informații cu totul colaterale, de care nu suntem chiar așa vinovați pentru a fi puși chiar la stâlpul infamiei.

Le batem obrazul aici, cu regret, fie că se numesc Petru Marcel Suciu și Eugen Tănăsescu, omologul domnului Bănescu de la Constanța (omologul cel puțin în funcție, că în grad s-ar putea să fie depășit). Vorbirea de rău și în privat și în public nu ar trebui să-și găsească locul în gura unui preot. Și nici haina nu-l scutește de lipsă de înțelegere profundă a unui domeniu pe care nu-l stăpânește.”

Credem că proverbul românesc cu gura e cunoscut...