ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți americanii vor trebui să poarte mască când utilizează transportul public, oricare ar fi acesta – autobuze, trenuri, taxiuri, avioane, metrouri etc. -, măsura urmând să intre în vigoare luni, 1 februarie, a anunțat sâmbătă Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.
 
Ordinul, semnat de directorul Diviziei pentru Migrație Globală și Carantină din cadrul CDC, Martin Cetron, precizează că toți călătorii trebuie să aibă nasul și gura acoperite de mască în stații și în mijloacele de transport în comun, potrivit rador.ro.
 
De asemenea, ordinul subliniază că masca trebuie să aibă două straturi și să fie atașată cu șireturi, elastice pentru urechi sau bandă elastică pentru cap.
 
Masca trebuie să fie pusă foarte bine pe față, fără să fie dotată cu valve de expirație sau să aibă găuri, iar dacă o persoană alege să poarte încălzitor de gât (gaiter), acesata trebuie să fie realizat din două straturi de material, sau să fie pliat în două pentru a avea două straturi, se mai arată în ordinul CDC.
 
Scuturile, vizierele și ochelarii protectori pot fi adăugați la mască, dar nu pot fi purtați în loc de mască. De asemenea, bandanele și eșarfele sunt interzise, acestea nerespectând cerințele impuse prin ordinul CDC. Copiii cu vârste sub doi ani și persoanele cu dizabilități, care nu pot purta mască, sunt exceptați de la a respecta ordinul CDC, care va rămâne în vigoare până la o notificare ulterioară.
 
Joe Biden, a semnat pe 21 ianuarie un ordin executiv privind purtarea măștii în cazul călătoriilor înterstatale. În prima sa zi în Biroul Oval, Joe Biden a cerut americanilor să poarte mască 100 de zile, pentru a reduce răspândirea infecției cu coronavirus.
 
„Trebuie să scăpăm de acele zdrențe de pânză peste gură și nas”.

Zilele trecute, Guvernul Bavarez a introdus obligativitatea purtării măștii FFP2 în transportul public local și în unitățile de comerț cu amănuntul. S-a considerat că masca chirurgicală "normală" nu este suficientă pentru a împiedica infectarea cu noul coronavirus. 

Decizia a fost luată astăzi. Totodata, oficialii au reintrodus obligația de circula pe teritoriul landului federal doar cu un test COVID.

"Vrem să facem viața de zi cu zi mai sigură", a declarat premierul Markus Söder (CSU) după o ședință de cabinet. De aceea masca FFP2 este obligatorie. "Disponibilitatea acestora comerț este garantată”, a explicat Söder, potrivit publicației br.de.

În opinia noului ministru al sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek (CSU), există suficiente măști FFP2 disponibile în landul federal. "Piața s-a dezvoltat incredibil”. În ceea ce privește costurile de achiziție, ministrul a spus că prețul va fi monitorizat, dar că toată lumea va "putea, de asemenea, să contribuie în acest domeniu”.

SPD solicită măști FFP pentru toată lumea

Deputatul SPD al parlamentului de stat, Ruth Waldmann, consideră că obligația purtării unei măști FFP2 este bună. "Cu toate acestea, măsura a fost introdusă relativ brusc, înainte să vă asigurați că există suficiente măști pentru toată lumea”, a spus Waldmann la BR24Live. Ea a cerut ca statul să "pună măștile FFP2 la dispoziția tuturor oamenilor", inclusiv în școli, după întoarcerea la predarea la clasă. "Trebuie să scăpăm de acele zdrențe de pânză peste gură și nas”.

"Am cerut deja acest lucru în octombrie", a declarat Matthias Fischbach, membru FDP, despre măsura care se va aplica de luni. 

În general, el consideră că o cerință de mască FFP2 este "alegerea corectă” pentru a îmbunătăți protecția împotriva infecției „în mod semnificativ, cu puține restricții privind libertatea”.