ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi de doliu în Republica Moldova în urma tragediei aviatice de joi, în care și-au pierdut viața patru membri ai echipajului SMURD România. Între timp, autoritățile se pregătesc să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale celor patru salvatori. Ancheta ar putea fi preluată de partea română, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

Toate drapele au fost coborîte în bernă, iar în incinta bisericii din strada Gh. Asachi 69, a fost oficiată o slujbă de pomenire în memoria celor patru membri ai echipajului SMURD care au pierit în tragedia de joi, anunță publika. md

În jurul orei 11. 00. conducerea Serviciului Situații Excepționale a depus flori la Ambasada României în Republica Moldova și la Consulatul României de la Bălți.

În jurul prânzlui, în toată țara, în cadrul detașamentelor de pompieri și salvatori s-au auzit sirenele autospecialelor. Salvatorii de peste Prut au dorit astfel să țină un minut de reculegere pentru cei patru tineri de la SMURD. Aceleași sirene s-au auzit și lângă locul producerii accidentului aviatic.
 
 
Elicopterul SMURD a pornit spre Cahul joi, în jurul orei 13:00, pentru a prelua un pacient, cetățean al Statelor Unite ale Americii, care urma să fie transportat la Chișinău. La ora 14 și 13 minute, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, apoi au apărut informațiile despre prăbușirea lui în apropierea satului Haragîș, din raionul Cantemir.

Autopsiile celor patru salvatori au fost încheiate iar astăzi va fi ridicată și epava elicopterului.
 

Ancheta este abia la început, dar o primă ipoteză, potrivit martorilor accidentului, ar fi aceea ca motorul elicopterului s-ar fi oprit în zbor. Specialiștii în aviație spun că o alta posibilă cauză ar putea fi condițiile meteo nefavorabile.