ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu violent a cuprins în această dimineață un tren de călători care circula în județul Bihor, transmite ObservatorNews. Flăcările puternice s-au răspândit cu repeziciune, iar garnitura veche de mai bine de 80 de ani s-a făcut scrum. Focul a izbucnit în momentul în care trenul se apropia de gara Oradea. Călătorii au reușit să iasă din tren, la timp.

Pompierii din Oradea au reușit să stabilească și care a fost cauza incendiului, fiind vorba de un scurt-circuit la instalația electrică a automotorului.

Autoritățile au identificat cu greu problema, având în vedere că din tren a rămas doar un morman de fiare carbonizate. 

Trenul, care face legătura între Arad și Oradea, a luat foc la puțin după 06:25 dimineața, cu 4km înainte de a ajunge în gara Oradea. Cei 20 de pasageri, dar și angajații CFR au reușit să se autoevacueze. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită. Temperaturile au fost atât de ridicate încât pe șine au rămas urme de metal topit, iar circulația în zona a fost afectată timp de câteva ore. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a referit la incendiul izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor afirmând că în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren. 161 de trenuri noi se află în procedură de achiziție.