ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eleva din județul Vaslui violată de șapte tineri până la leșin este umilită și jignită de familia și apropiații acestora. Rudele violatorilor duc o campanie de denigrare a adolescentei, atât prin intermediul rețelelor sociale, cât și în comunicatea locală.

În mod incredibil, fata, care a fost violată în timp ce se întorcea de la școală, este acuzată de familiile celor șapte bestii că i-ar fi instigat pe aceștia să o violeze.

Mai mult, chiar mama unuia dintre violatori a lansat un grup pe facebook în care caută informații denigratoare despre victima fiului său.Imediat după arestarea agresorilor, familiile lor au cerut îndurare şi au oferit diverse sume de bani victimei în schimbul retragerii plângerii la poliţie. În faţa refuzului, rudele şi prietenii violatorilor au acuzat-o că ar fi ticluit un scenariu menit să-i aducă o sumă şi mai mare de bani după ce ar fi „înscenat" violul în grup. Pe internet, instigatorii au lansat zvonuri cum că, în trecut, adolescenta ar fi întreţinut relaţii sexuale în grup, ba chiar cu 12 persoane, informează Adevărul.

Violatorii primesc mesaj e de susținere de la diferite persoane din comunitate, în opinia cărora nu există noțiunea de "viol". "„Hai să susţinem un pic baieţii din Văleni ! ! ! Susţinem Reforma: «Nu meritam 5 ani pentru 5 minute ! ! !». «Vrem pedeapsa egala cu durata plăcerii ! ! !». Nu se cheamă VIOL ,este doar SEX SURPRIZA!".

În aprilie 2015, toţi cei şapte violatori au fost plasaţi în arest la domiciliu. Trei dintre ei şi-au recunoscut faptele, iar judecătorii au considerat că au conştientizat gravitatea faptelor şi nu mai pot influenţa ancheta. Ceilalţi patru au fost eliberaţi de instanţa de control judiciar, judecătorii Tribunalului Vaslui considerând că inculpaţii nu trebuie discriminaţi, iar lipsa antecedentelor penale îi recomandă drept băieţi buni.

Procurorii nu au considerat că trebuie să facă apel.